Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

evelin99

ked ja som to zdedila...mam tie iste priznaky... a take iste veci sa so mnou deju, len este v horsej forme... a sama si do halvy neviem vtlct aby som sa nebala vstupit do nejakeho podniku, chytit pohar a v pohode sa napit...neda sa to uz som to x krat skusala a za kazdym som zlyhala. Ja viem, ze je to uplna somarina bat sa napit, ale kedv tej chvili to naozaj nedokazem urobit bez triasky... sama tomu nerozumiem

katkaxxx

no odborne clanky v casopise.. ja som zase citala odborne clanky kde sa pise ze to dodnes nie je na 100% dokazane. a jasne ze sa stane ze v rodine kde niekto mal depresiu tak ju moze mat aj potomok. ved takisto sa stava ze depresiu maju ludia ktorych predkovia ju vobec nemali. proste moze to byt aj tak aj tak.. ja nie som vedec, moze to byt tak ze to je aj dedicne, len hovorim, ze ja som zase citala, ze to stale nie je dokazane

cipka

citala som odborne clanky v casopise zdravie , kde bolo uvedene ze v niekolkych percentach su psychicke poruchy dedicne v genoch . Ked som prvy krat navstivila psychiatricku pytala sa ma cisa v nasej rodine nevyskytuje dus. porucha alebo alkoholizmus lebo vela ludi si lieci depresiu alkoholom

ejmy

luciano tu píšu aj celkom mladí ľudia, ktorí majú ľahkú depresiu,z ktorej sa veľmi ľahko dostanú, ak nebudú príliš nad ňou rozmýšľať a namýšľať si že ochoreli nejakým vážnym duševným ochorením. Namýšľať si že je to dedičné môže len uškodiť. Dedičnosť pri depresii nie je dokázaná.

katkaxxx

cokoladka staci sa popozerat po nete alebo si kupit nejaku literaturu. existuje jedna vyborna kniha ako bojovat s depresiou bez liekov, pocula som na nu chvalu uz od mnohych ludi. neviem si vsak spomenut na nazov. napis do temy "Uzkost", oni tu knihu poznaju. sice nie vsetci ale urcite napr tatiana alebo zuzana65.. proste urcite sa na to spytaj, lebo je vraj vyborna.

katkaxxx

luciano si si na 100% isty ze je to u teba len dedicnost? ono s tou dedicnostou to totiz doteraz este uplne jednoznacne dokazane nie je pokial viem...

katkaxxx

luciano asi podla toho ze aku vaznu depresiu, uzkost alebo cokolvek ine mas.. ja mam uzkost ale ziadne lieky neberiem a bojujem proti tomu hlavne psychoterapiou. clovek musi prist na to co ho do tohto stavu dostalo. co prezil v zivote a co moze byt navine. a ked sa na to pride, lahsie sa to uz potom riesi. s uzkostou je to takto urcite, s depresiou neviem ako to je, lebo tu som nemala..