Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
cipka ja ta vobec neosocujem, neviem preco si to myslis
katkaxxx ja som len slusne napisala co som citala nemusis sa na mna hned osocovat
a btw pod na temu Uzkost, tam je nas najviac a rozobera sa vselico
hladaj psychoterapeuta. resp. psychologa ktory robi terapie, ja sa v tom celkom tiez nevyznam. u psychiatra si uz bola?beries nejake lieky?
katkaxxx: ano spravne si to pochopila :) ale neviem co mam hladat psychologa, psychiatra alebo psychoterapeuta. Ani velmi neviem aky je medzitym rozdiel.
ja som z BA.. neporozumela som celkom otazke, pokusim sa odpovedat tak ako som to pochopila. su situacie ktore mi sposobuju uzkost, ale tym situaciam sa clovek nesmie vyhybat, pretoze z dlhodobeho hladiska uzkost zvysuju. ja som sa napr strasne bala byt na vysokom poschodi a odnaucila som sa tomu strachu tak, ze som na tie poschodia chodila a videla ze sa mi nic nemoze stat a mozog si zvykol.. tento princip treba uplatnovat aj na ostatne druhy strachov..toto vsetko budes cvicit s psychoterapeutom, odporucam ti to
a mozem sa opytat v akom meste? e vies sa dostat aj sama do takeho stavu, ze proste ke sa dostanes do tej situacie, ktora ti sposobuje uzkost, tak sa tomu vyhnes? Teda myslim tej uzkosti :)
aha, som si myslela :) tak zacni co najskor, moze ti to velmi pomoct. viem o com hovorim, sama na psychoterapie chodim kvoli uzkosti. a bezplatne.
nie nechodim, ale chcela by som, len neviem ku komu. Najradsej by som chcela niekoho bezplatneho. Myslite, ze sa mozem z toho nejako dostat?
evelyn chodis na psychoterapie?