Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

katkaxxx

hladaj psychoterapeuta. resp. psychologa ktory robi terapie, ja sa v tom celkom tiez nevyznam. u psychiatra si uz bola?beries nejake lieky?

evelin99

katkaxxx: ano spravne si to pochopila :) ale neviem co mam hladat psychologa, psychiatra alebo psychoterapeuta. Ani velmi neviem aky je medzitym rozdiel.

katkaxxx

ja som z BA.. neporozumela som celkom otazke, pokusim sa odpovedat tak ako som to pochopila. su situacie ktore mi sposobuju uzkost, ale tym situaciam sa clovek nesmie vyhybat, pretoze z dlhodobeho hladiska uzkost zvysuju. ja som sa napr strasne bala byt na vysokom poschodi a odnaucila som sa tomu strachu tak, ze som na tie poschodia chodila a videla ze sa mi nic nemoze stat a mozog si zvykol.. tento princip treba uplatnovat aj na ostatne druhy strachov..toto vsetko budes cvicit s psychoterapeutom, odporucam ti to

evelin99

a mozem sa opytat v akom meste? e vies sa dostat aj sama do takeho stavu, ze proste ke sa dostanes do tej situacie, ktora ti sposobuje uzkost, tak sa tomu vyhnes? Teda myslim tej uzkosti :)

katkaxxx

aha, som si myslela :) tak zacni co najskor, moze ti to velmi pomoct. viem o com hovorim, sama na psychoterapie chodim kvoli uzkosti. a bezplatne.

evelin99

nie nechodim, ale chcela by som, len neviem ku komu. Najradsej by som chcela niekoho bezplatneho. Myslite, ze sa mozem z toho nejako dostat?

Najčítanejšie články