Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
ahojte, ja prispievam do diskusie ,,uzkost". len som sa chcela poradit, ci niekto uziva seroxat. ja som na nom uz od 23.3.2011 a treti tyzden uzivam zvysenu davku, to je 30 mg, predtym len 20 mg. mate nejake skusenosti s nim? ked som ho brala 1. krat, zvykala som si asi 6 tyzdnov, kym zabral. no potom mi bolo ok, dokonca az tak, ze som znizila davku na polovicu, 10 mg. ale pocas toho sa to nejako zvrtlo. vysadila som velmi rychlo a jasne, len sa to zhorsovalo. zasla som za doki a skusala serlift, vydrzala som len tyzden, hrozne sny, budila som sa viac krat v noci...potom som mala cipralex 2 mesiace, ale ku koncu sa to zhorsovalo, tak som sa vratila k seroxatu. myslela som, ze ked vtedy zabral, tak aj teraz. vtedy to ale bolo mozno ovplyvnene aj tym, ze som odisla od ex a zbavila sa napatia, stresov. potom som si nasla noveho priatela, teda on mna :-) a nejako sa to pokaslalo, ked isiel na operaciu. veziem sa v tom uz rok. neviem, ci zmenit lieky, lebo tie nie su zle, ale ocakavala som, ze ked zvysim davku, bude lepsie. ale velmi nie je. ako mozem fungovat, ku veceru je to uz fajn, ale rana nie...musim si kvapkat rivotril. ten len velmi malo, 3 kvapky, ale uz celkom dobre. cez vikend, ked mi je ok, alebo to zvladam, tak vobec. co si myslite vy? slabou davkou to asi nebude. mam obavy zase zmenit lieky, lebo zvykam si naozaj tazko a dlho, aj 6 tyzdnov a viac, kym sa to stabilizuje. ale viem, ze tento stav aj ked zlepseny, nie je postacujuci. na inom fore som citala, ze jednej babe rovnaka davka zabrala naplno az po pol roku. tak co mam robit? vydrzat aspon do konca leta na 30 mg, alebo zmenit lieky? s akymi mate dobre skusenosti? ja by som chcela otehotniet buduci rok, tak ak by som zmenila, tak chcem take, ktore by sa dali aj pocas tehu, ked by to neslo bez AD. citala som, ze sa moze welburin SR, alebo tak nejak. mate nejake osobne skusenosti? alebo aspon take s AD, ktore vam pomohli? velmi si budem cenit kazdu reakciu, ved vieme, ake to je tazke. v rodine poruchy takeho typu nemame, ja som prva, otec mal nejake stresy, ale ten to poriesil za pol roka rivotrilom, potom znizoval, je ok. dakujem pekne.
fajn, uz som sa rozhodol, MUSIM ist za psychiatrom uz sa to neda vydrzat kazdy den mam depresie, chcem sa zabit, myslim pesimisticky, nedokazem zit a nechcem uz ani existovat.....ak pomoze psychiatria tak tam idem len neviem aky je postup.
Ked ti zabral fevarin, ktory ma ucinok SSRI, tak ti zaberie aj SJW(St Johns wort=lubovnik bodkovany), lebo ma tiez ucinok SSRI.
Ucina denna davka obsahuje 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu.Neprekracovat !
Ale nedostatok serotoninu a teda tym aj melatoninu sa da odstranit branim polotovaru na serotonin, doplnku 5-HTP, z ktoreho si telo jedinou zmenou vie vytvorit serotonin(5 HT), co je ovela lepsi a kratsi proces, nez vyroba
serotoninu z L-tryptophanu, ktory sa nachadza najma v mase , ale aj niektorych zeleninach
Ucinok uverenych je velmi rychly, SJW ucinkuje uz po dvoch hodinach a ucinok trva najmenej 8 hodin.
5-HTP vyzaduje niekolko dni, kym plne pocitis extra vytvoreny serotonin.
Oba mozes brat podla potreby, tj akokolvek nepravidelne, lebo nemaju ziadnu navykovost ani skodlive postranne ucinky.
Atarax je len antihistaminicka schvalena chemikalia, ktoru s kludom zacali predspisovat na ukludnenie, lebo dodatocne zistili, ze ukludnuje. Lenze za aku cenu!!
www.drugs.com
Odporucam radsej ukludnujuce doplnky, ako napr SAM-e(2x200 mg) GABA, (2x500 mg) alebo aminokyselinu zo zeleneho caju, pod menom L-theanine, 2x200 mg.
A netreba zabudat na silne svetlo cez den a tmu v noci na tvorbu a vylucovanie melatoninu, lebo bez dobreho spanku sa to v hlave uplne pomota.Docasne sa da melatonin aj doplnovat(1 az 10 mg, podla potreby) kym si telo znova nenavykne na spravny spankovy cyklus.
A nezabudajte na destresovanie mechanicke, tj cvicenie thai chi, yogy alebo aspon dlhe prechadzky v tichom prostredi s hlbokym branicnym dychanim.
Proti stresu su aj vitaminy B,, najma zmes, ktora nesie meno Stress B plus C, co jasne hovori o jej urceni, tiez rozne mineraly, ako K,Ca, Mg, (a mozno aj Zn??). preto odporucam brat pred spanim aj dobry doplnok na kosti, napr ako Bone Essentials(swansonvitamins.com) spolu s 2 kapsulami spiruliny.
Znáte nové stránky pro léčbu psychických problémů 5pprozdravi.cz?
Ahojte ja trpím stredne silnou depresiou a panickou poruchou..trápi ma to už skoro 2 roky . prvý rok som užívala fevarin a atarax a až po niakych 2 mesiacoch som pocitila zlepšenie. po roku som lieky vysadila a depresie a panické ataky sa mi začali vracat..postupom času som uz na tom bola fakt zle..posledne týdzne pred prázdninami som prestala chodit do školy.tak som musela ist psychiatričke a teraz užívam opet fevarin a xanax.užívam to už asi mesiac a nepocitujem niake zlepšenie..stále mam stavy uzkosti, paniky, strachu a beznádeje..ja len budem dúfam že mi tato kombinácia liekov zaberie..
Darebak- mal by to riesit logoped.
Dobrý deň poznám jedného chalana, ktorý má srdce na pravom mieste, len má jeden problém. Minule mi to vysvetlil a ide o to že slová sa mu ťažšie vyslovujú a preto používa vety furt dookola a nehovorí veľa.
Inak je to riadny kamarát a chcel by som mu s týmto pomôcť, len neviem ako. Takže sa chcem spýtať je nejaká možnosť aby túto svoju poruchu prekonal? Ak áno ako?
ahojte no moj manzel tiez trpi na shyzofreniu uz sa lieci skoro 8mesiace chcela bi som vediet ci je sanca ze bude opet taky aky bol naved keby stale pil tie solian co mu davaju a je moznost ze sa pomili lekari ale,,,da sa to vylecit ja sa stym velmi trapim prenho hladam setko mozne na nete co sa da ako mu mam pomoc niekde pisu ze je vylecitelna choroba zas inde ze nieje vylicelna neviem co si mam oto pomyslet ma niekto skusenosti stim nech mi odpisu ako co mam aj ja preto robit abi bolo uz dobre ,,,a vopred vam dakujem natalia