Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
filipka , teraz momentalne uzivas ake lieky ? ako zvladas svoju chorobu ?
Ahojte, liecim sa 11 rokov, mam tazku depresiu kombinovanu so schzofreniou. Uzivala som : Prozac, Fevarin, Seropram, Lerivon, Ludiomil, Anafranil, Trittico, Ixel, Mirzaten, Efectin, Sulpirid, Risperdal, Zyprexu, Chlorprothixen, Serdolect, Abilify, Seroquel, Rivotril.
Luciano, asi vediem :-)
Stale pracujem.
Ahojte, ja tiež trpím sociálnou fóbiou. Som študentka vysokej školy. Užívala som Citalec 1 rok. Teraz som bez liekov, ale zatiaľ sa držím. Trvalo mi 8 rokov pokiaľ som sa zdôverila mame. Tvrdí, že mi chce pomôcť, ale mám pocit, že si želá aby sa to nik nedozvedel. Som jedináčik a všetci v rodine, čo to vedia, to vzali dosť tragicky. Pomáha mi len môj priateľ, ktorému som to oznámila sms-kou:))Nedokázala som sa už ani podpísať pred niekim, ani si pripiť v spoločnosti, lebo sa mi triasla ruka a bola som neistá. Trpí tým aj môj otec, ktorý sa začal liečiť až teraz. Ten je na tom horšie, lebo už nedokáže cestovať ani autobusom, a zdvihnúť pohár s vodou, keď je u nás niekto na návšteve. Ledva mi išiel na stužkovú. Dosť som si s tým vytrpela, lebo som mala pocit, že som jediná. Teraz som na tom dobre, pokiaľ mi sebavedomie nezačne podkopávať moja mama, lebo by ma ako jedináčika chcela mať stále bezchybnú a chcela by o mne rozhodovať napriek tomu, že som dospelá. Najhoršie je, že vás kritizujú ľudia, ktorý by tiež potrebovali pomoc aspoň psychológa.
ahoj Luciano , pises ze lieky bude treba brat do konca zivota . Toho sa trochu bojim lebo nie som este az taka stara ...Lekarka mi povedala ze neskor mi ich aj vysadi. Ty pracujes alebo si na PN ?
vysádzať lieky bez dozoru lekára nie je dobré. Aj keď sa zdá, že depresie sú vyliečené, nie je to pravda, oni sú len potlačené liekmi. Treba sa zmieriť s tým, že lieky bude treba užívať až do konca života
luciano , ja ako som ti uz pisala rok som na ad , moje problemy od kedy som zacala navstevovat psych. sa vlecu uz 5-6 rokov , lenze ja som bla taky nedosledny pacient ked mi bolo dobre lieky som si vysadila a k lekarke som prestala chodit , uzivala som len neurol ked mi bolo blbo a tak som vydrzala 4 roky , lenze pred rokom prisla moja depresia opat , tak uz sa podstivo liecim a citim sa celkom fajn. myslim ze som to zdedilla po otcovi , ktory bol alkoholik no nikdy sa neliecil. mozno aj mne by bolo dobre na invalidke neviem mne lekarka nic take nespominala , vies ja som este nelezala v nemocnici , mozno preto . AHOJ som rada ze si mi napisal
ličim sa asi dva roky. Sprvoti som sa liečil bez dohľadu lekára analgetikami, ktoré mi pomáhali, ale vytvoril som si závislosť a toleranciu. To ma doviedlo k psychiatrovi. Spoločne sme hľadali takú kombináciu liekov, ktorá by mi pomohla, nakoniec sme našli takú, ktorá ma ako tak dala do kopy. V uplynulom lete som dostal hlboký relaps a bolo treba zmeniť medikáciu. Po dlhých pokusoch sme zistili, že mi výborne pomáha Abilify. Dnes mám lieky nastavené tak, že som spokoný. Doktorka mi napriek tomu odporúča požiadať o invalidný dôchodok, pretože sa mi môže depresia kedy koľvek vrátiť.
luciano napis nieco ako dlho sa liecis a tak.. dakujem
tato tema tu uz je spomenuta a myslim si ze najviac prispievatelov je na teme uzkost,tam sa rozoberaju uzkostne poruchy,rozne fobie,liecenia....
Ahojte ja som len teraz zacala brat citopram ale je mi strasne no viem ze musim vydrzat uz sa rok trapim je to tazke.