Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
luciano ale keď sa cítiš pri užívaní toľkých liekov zdravo prečo chceš ísť do invalidného dôchodku?
cokoladka, neboj sa užívať lieky do konca života. Veľa chorých na derpesiu robí chybu v tom, že lieky zbytočne vysadzujú, mysliac si, že sú vyliečení. Ale to je zradné, depresia sa zvykne vracať a potom je zložité opätovné nastavenie liekov. Na celoživotné užívanie liekov sa dá zvyknúť. Aj cukrovkári musia užívať inzulín celý život a je x ďalších chorôb, kde treba užívať lieky celý život.
ahoj cipka, ja som už pol roka na PN, preto mi doktorka navrhla ísť na čiastočný invalidný dôchodok. Mne sa tá myšlienka páči o to viac, že môj zamestnávateľ mi umožní pracovať na 4 hodiny denne. BOla by to veľká úľava
a je mozne ze sa jej navzdy zbavim? mam len 20 a nechcem brat lieky do konca zivota.
cipka ja som to zdedila po mame,nemam sice depresiu ale mam panicku uzkost,prejavila sa mi v 28-mich rokoch,uplne necakane a ani som nevedela ze co sa to so mnou deje.....myslim ze tieto choroby sa dedia bohuzial...
myslim si ze za ako dlho sa da zbavit depresie je velmi individualne asi zalezi aj od jej stupna , od podpory v rodine , od toho ako sa clovek snazi s nou popasovat , od poz. myslenia , akym stresom je vystaneny - je to asi u kazdeho ine
ahojte , chcem vam este napisat ze ma trapi jedna vec, ze by mi bolo strasne luto keby toto moje ochorenie zdedili aj moje deti po mne casto nad tym premyslam . aj vy mate take napady ?
i ked myslim si ze tymto mojim ochorenim som aj vela ziskala , myslim pohlad na svet okolo , zmenil sa mi rebricek hodnot atak..
za ako dlho sa da zbavit depresie? pomocou liekov a psychoterapie.
filipka: aj ja presne ako ty nenavidim pohlady ludi... sposobuje mi to trhnutie alebo taky usklb v krku... je to strasne... myslite ze sa to da antidepresivami odstranit?
myslim ze u mna sa strieda uzkost s depresiou ale asi viac kraluje ta uzkost , lebo ked som aj mala akutnu fazu depresie aj tam dominovala uzkost , nemala som typicke stavy ako neschopnost tesit sa a tak ... inac mam dve deti a som vydata este aj sa trochu bojim do buducna ci sa mi tie stavy casom nezhorsia FILIPKA ty ked sa dlhsie liecis zda sa ti ze sa ti stav zhorsuje alebo sa bojim zbytocne ?