Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

cokoladka898

mne to trva este ani nie pol roka...raz mi je dobre, potom mi je zle a idem sa zblaznit, neviem co mam robit...lieky uzivam pravidelne.

cipka

ja som bola tiez taka frajerka ked som mala prvy krat depresiu nevuzivala som lieky ani pol roka a myslela som si ze uz ich nebudem potrebovat , ale po case ma zase chytali uzkosti ktore sa vystupnovali do nespavosti , absolutna nechut do jedla , nervozita ... a preto teraz sa uz poctivo liecim aj sa budem . Jedine co bolo na tej depke fajn ze som schudla ani som nevedela ako , ale teraz som zase pribrala

filipka

No depresia prebieha najcastejsie v epizodach, ktore zacnu, nejaky cas trvaju, vacsinou tak 1-9 mesiacov a potom to odoznie. Tieto epizody sa bud mozu, ale aj nemusia vracat neskor v zivote, niekto to ma pravidelne kazdy rok ako hodinky, niekto raz za desat rokov a niekto uz nikdy. U casti chorych sa moze depresia stat chronickou, to znamena, ze priznaky pretrvavaju aj napriek liecbe dlhodobo (roky), ale uz nebyvaju take vyrazne ako v case akutnej fazy, skor len zneprijemnuju zivot-strata chuti do zivota, trvale obavy z buducnosti, poruchy spanku, rozladenost, neschopnost sa tesit, unavnost...

filipka

Ja sa spolocnosti radsej vyhybam. Lekarka povedala, ze urobi maximum pre to, aby som ostala praceschopnou. Ja sa velmi snazim pracovat, aby moje studium nevyslo nazmar.

cipka

filipka , ja sa tiez v spolocnosti ludi citim napata a neisto hlavne ked sa na mna upriamy pozornost to mi robilo aj najvacsi problem v praci . Tebe lekarka nenavrhovala invalidku ?

filipka

cokoladka, je to individualne. Niekto ma len jednu epizodu za zivot a nikdy viac ho to nedostane, iny clovek ma kazdy rok aj dve epizody a niekto ma depresiu chronicku.

cokoladka898

depresia sa neda vyliecit?to ako budem brat lieky fakt do konca zivota?dufam ze nie...prosim vyvedte ma z omylu...budem vam vdacna

filipka

cipka, beriem Velaxin 150mg (to je to iste ako Efectin) a Seroquel XR 900mg. Citim sa celkom dobre, ale pretrvava u mna strach z pohladov ludi, mierna paranoidita a niekedy ma prepadavaju divne myslienky.