Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
tie priznaky co si pisala su typickymi prejavmi uzkosti, ale predtym nez sa definitivne urci ze je to uzkost je dobre dat si spravit vysetrenia u kardiologa, ortopeda kvoli chrbitci, nech ti zoberu krv a zistia hodnoty mineralov - ci nahodou nejde o tetaniu
ahoj qqq, ty si tusim pisala do temy Uzkost ze? tam aj ostan, tam sa dozvies najviac, to je tu z tychto tem najvacsia. ja tiez neberiem ADcka.. davam si akurat magnezium a b-komplex alebo magne b6.. z prirodnych doplnkov moc neviem poradit ale viem ze existuje jedno prirodne AD z lubovnika bodkovaneho, RNG by ti povedal viac..
ahoj katkaxxx a cokoladka, aj ja trpím úzkosťou, beriete aj nejaké AD-čka? ja nie, poraďte mi niečo prírodné, alebo teda to, čo pomáha vám, občas mi je tak zle, že sa to nedá vydržať-závraty, búšenie srdca, bolesti na hrudníku a ťažkosti s dýchaním
katka zatial mi tu knihu nikto nedoporucil. presla som to a nic som nenasla, je mozne ze som nieco prehladla. neopytas sa tam aj ty?rada by som si ju kupila uz dnes, aby som mohla zacat studovat.dakujem
smuth, ked nepises o co ide, tak sa tazko poradi. ku psychologovi urcite chod, nema ti co byt trapne alebo neprijemne, oni su od toho, aby ti s takymi vecami pomohli..
maja25 to prvykrat pocujem ze uzkost a depresia mozu byt jedna choroba. nemyslim si ze je to tak. chodim aj na psychoterapie, bola som aj u psychiatra a nikde som nic take nepocula. okrem toho trpim uzkostou a depresie nemam. takisto 90% ludi z fora "Uzkost" ma tiez "len" uzkost, nie depresiu...je mozne ze je krocik od jedneho k druhemu, ale priamo by som to nespajala..
maja25 aj ty asi trpíš depresiou,však?
Ahoj cokoladka , ja som sa liekov po prvy krat vemi bala , nebrala som ich ani pol roka sama som ich vysadila lebo mi bolo dobre aj na kontroli som prestala chodit tak som vydrzala 4 roky pocas ktorych som mala len uzkosti ale tie si pamatam ze som mala uz od detstva . No asi pred rokom sa mi stav zhorsil ze som musela opat ist k lekarke a uz to necham na nu . zo zaciatku som nechcela tu chorobu prijat , ale ludia maju aj horsie. Ale tiez sa nespolieham len na lieky snazim sa zit inac , verim to budem zvladat aj bez nich
dakujem maja25, jeden druh AD beriem uz dlhu dobu len mi stale pridava dalsie lebo mi je stale zle. teda ja to mam konkretne tak, ze mi je chvilku dobre, a trebars raz za den mi pride zle, ze sa idem zblaznit. Inak cele dni som strasne ospala z tych liekov. Myslis ze ked mi bude dobre ze budem moct tie lieky postupne vysadzat alebo bude potrebne ich nejaku dobu brat a ak ano kolko asi?viem ze to je individualne ale aspon priblizne aky je standard?dakujem maja za odpoved