Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

gabika3333

podla Vas ked zistia poruchu psychiky, je nutna hospitalizacia v nejakom ustave????alebo moze clovek vykonavat cinnosti ako pred tym...dakujem

adka 2001

JE LOla ja som to poplietla ja nemam manzela doma a preto sa k nej neviem dostat.A ona mi vtedy aj hovorila ze budem musiet dojst viac krat az po treti krat mi to ustupovalo .Ale velmi mi pomohla s nou spolupracuju aj neurologovia lebo ona nenaprava ona to jemne uvolni rozmasiruje aj mi vtedy hovorila ze som v hroznom stave.

lola-23

adka2001 chcem sa ta spytat,kolkokrat si tu pani navštivila,až si na sebe spozorovala,že je to dobré?Ale nechapem prečo to nerobi,ked manžela nema doma,on sa stym tiež zaobera?odpiš mi .dik lola-23

[zruseny12]

lola,ako pise RNG a este by som zacala cvicit,take cviky na natahovanie svalov,zo zaciatku ta bude vsetko boliet,ale po case uvidis,ze ti to pomoze...a vapnik je dolezity...
mala som podobne problemi,nemohla som sa ani postavit na nohy,ani sa to neda opisat ake to bolo.Teraz chvala bohu odkedy cvicim,beriem doplnky,liecim sa/mam zle travenie atd./tak nohy su ako tak pohode.
A velmi dobre je urobit si aspon raz do tyzdna horuci kupel,uvolnuje svaly.Vela stastia....

adka 2001

LOLA mne vtedy lekar este povedal ze je to tzv.tenzna -stresova bolest .Ja hovorim ze keby sa mi noha zlomi ,tak viem co ma boli,ale tato bolest je inaksia ako tie bzne bolesti a strasne ovplyvnuje aj psychiku cloveka ja som sa uz kolkokrat bala aby som sa z toho psych.nezrutila.Proste nikto tanechape ako to moze boliet ked mas vsetko v poriadku aj u mna si mysleli ze je to tetania ale ja nemam krce a nic take len tie pulzujuce bolesti ktore mi behaju po celej chrbtici a uz to radsej ani nikomu nevysvetlujem lebo si myslia ze mi sibe.Mne vtedy na tie nohy pomohla jedna babicka-maserka ona mi hovorila ze mam pozapalovane nervy a to robi toto vsetko ona mi to postupne uvolnilarozmasirovala ale byva dost daleko a manzela doma nema takze nemozem ist za nou ,mozno by ti pomohla ale ona byva skoro pri Komarne.

lola-23

adka2001 - takže aj ty si niečim podobnym prešla,a sama vieš ako je to ,že je to zly pocit ,som rada že si sa ozvala,prajem ti aby si sa dostala z tohto neštastneho kruhu ,v ktorom som aj ja. S pozdravom lola-23

RNG

lala 2-3 Krce a slabost v nohach je casto sposobena nedostatkom mineralov(tetania) hlavne magnezia a kalia(draslik)Draslik sa nachadza v divokom ovoci(bababy) , kultivovane pestovane na intenzivne obrabanych polnohospodarskych podach maju toho primalo, zialbohu. Skus nahradit normalnu sol solou so znizenym obsahom draslika(V Bille ju maju, ma pridane 38% draslika miesto sodika), jest banany a snad aj zemiaky.
Nervove poruchy nie su len z mozgu, ale mozu byt asj poruchy izolacie nervov.Na to su dobre rybacie oleje(6-9 gramov denne)
Tiez nedostatok vitaminu B-12 moze sposobovat symptomy podobne Parkinsonovej chorobe. Dobra forma doplnku je sublingualny B-12 alebo brat silne probiotika, kde niektore z nich v crevach vyrabaju prave B-12.

emma18

ahojte, aj ja trpim agorafobiou zacalo to pred necelym rokom a bola som na tom fakt zle. ani to neviem opisat ako zle uz horsie to byt snad ani nemohlo. nedokazala som byt ani chvilku sama ale mozem vam povedat ze teraz sa citim o dost lepsie a zvladla som to sama. uplne sama bez liekov. jedine co som skusala bol tu tolko spominany SJW, guajacuran ten si aj teraz obcas dam a este passedan a ten si dam tak maximalne pred nejakou skuskou ked mam. nemozem povedat ze by som mala zivot ako predtym ked mi nic nebolo ale je to ovela lepsie ako napriklad v lete. nabrala som spat svojich 10 kil ktore som kvoli stresom schudla. to jedine ma mrzi :o))) dufam ze budem opat zdrava a ze budem mat zivot ako predtym. drzim palce vsetkym