Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

gabika3333

ahoj adkaaa....teraz mam super fazu dobrej nalady, takze si to vychutnavam, ja neviem co to niekedy byva so mnou ako keby som to ani ja nebola:((((

nelika14

NEVIEM CO MAM ROBIT CHODIM LEKAROCH MA 28 ROKOU A MAM POTI HLAVA SA MI KRUTI ZLE SA MI DYCHA UZKOST NA HRUDNIKU STALE SOM VYCERPANA PROSIM PORADTE MI

kevindurkov

mam problemi bolesti v hlave v hrudnniku aked idem medzi vela ludi idemi zle chodim po doktoroch anic nevedia mozte mi poradit

luciano

filipka, ja som bol dva krát v liečebni, ale vždy som musel odtiaľ odísť predčasne, pretože som nemohol vydržať režim ako v pionierskom tábore

luciano

filipka, ja som bol dva krát v liečebni, ale vždy som musel odtiaľ odísť predčasne, pretože som nemohol vydržať režim ako v pionierskom tábore

filipka

luciano a lezal si aj na oddeleni? Ja ano, ale nakoniec sa mi podarilo odtial dostat skor, ako to doktori mali v plane, nastastie. Ja som mala tiez tazke depresie spojene s paranoidnymi predstavami. Povodne som tiez mala byt vedecky pracovnik, ale tato choroba mi vzala invenciu, tak sice pracujem v odbore, ale na praktickom mieste, nie vo vede. Z isteho dovodu je to aj lepsie, lebo viac zarobim :-)))

luciano

filipka, choroba u mňa prepukla z ničoho nič pred šiestimi rokmi, pričom naozaj nebol žiadny vonkajší dôvod, mal som výborné zamestnanie ktoré ma bavilo, dobrú a milujúcu manželku aj po materiálnej stránke som sa mal dobre.Depresiu som sa snažil liečiť tramalom, ktorý skutočne pomáhal. Vydržal som tak 4 roky, potom som musel navštíviť psychiatričku, pretože som začal mať na tramal toleranciu a nefungoval už. Tá mi nasadila silné antidepresíva, ktoré mi zabrali. Pred pol rokom som však dostal strašný relaps, depresia sa vrátila a museli sme hľadať nové kombinácie liekov, ktoré napokon v decembri zabrali. Doktorka povedala, že na moju diagnózu môžem mať čiastočný invalidný dôchodok a ja o ňom vážne uvažujem. Aj keď sa cítim dobre, nie som schopný chodiť do roboty na dlhšie ako 4 hodiny. Som vedecký pracovník a môj zamestnávateľ mi sľúbil, že ma na polovičný úväzok zamestná. Zatiaľ som už pol roka na PN a je mi dobre doma, pretože charakter mojej práce mi umožňuje pracovať aj doma cez internet.