Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
Lola Taketo podobne pocity v nohach som mala pred 4-rokmi.Zacalo to tak ze som asi tyzden pocitovala slabost v nohach potom to bola hrozna unava v nohach a mravcenie a samozrejme trhave bolesti.Neurolog aj ortoped ma vysetrili vsetko bolo v poriadku.Ale ja som nevladala stat na nohach aj pri vacsej namahe som mala akoby svalovku.Brala som vysoke mnozstvo vit.B v injekciach ,injekcie od bolesti lieky nic mi vsak nepomahalo.Doktor povedal ze tomu uz nerozumie a pravdepodobne tobudu nervy,proste niekdo po dlhodobom strese dostane pan.Poruchu alebo depresie a mne sa to usadza v chrbtici a v svaloch.Mal pravdu mna to do roka preslo a vydrzalo to 4roky teraz sami to znova vratilo lenze teraz to mam v chrbtici nervy ma trhaju ,boli ma skoro to iste ako vtedy v nohach a zas trapenie ,lebo na to nic nezabera.Len teraz je to horsie lebo mi to vojde do zaludka pri srdce a tak dookola ,trpim na to uz od oktobra uz je to o volaco lepsie ale ako ty hovoris neprajem to ani najvecsiemu nepriatelovy .Lebo tu chorobu na tee nikdo nevidi a preto ti ani nikdo neuveri.Ja ti mam tu chrbticu ako dobitu slabu a unavenu ,ale teraz uz viem ze je to stres len dufam ze to uz prejde lbo to neni zivot aky mam teraz,nikam nechodim som rada ze doma porobim proste nevladzem na tu chrbticu.
guajacuran sa dava v zaciatkoch....mne pomaha ak ma niekedy prepadne uzkost,nedava sa na depresiu
Farmaceutka-dakujem, že si mi napisala,pytaš sa ako sa citim v pohybe.Možem to opisat asi takto: Ked chodim citim tažobu v nohach,aj slabost,ked to rozchodim ,tak nie je to až take zle,ale najhoršie je natom ak idem napr:do obchodu a stojim v rade ,alebo na pošte,v lekarni-hocikde,ak zacnem stat ihned nastupia zle pocity-draždivost,tah v stehnach až do lytok,bolest a slabost.To čo si mi napisala Thiogamu som tiež brala,aj Mirapexin,ale bez efektu.Najlepsi pocit mam ,ked spim,vtedy nič necitim nebudim sa ani na bolest,ale ked sa rano zobudim ihned nastupia tie zle pocity a mam ich po cely den.Ani neviem či sa najde nejaky liek na moje tažkosti,ktore dednnodenne preživam ,nikomu toto neprajem je to važne zly pocit.Cvičim kazdy den,aby som si tie nohy prekrvovala,aj chodim na prechadzky denne,ale ani to nepomaha.Nezaleži ani na počasi,či svieti slniečko,alebo je pod mrakom pocity mam rovnako zle.S pozdravom lola-23.
farmaceutka-dakujem ze si mi napisala,pytas sa ako to je ked nohami pohybujem-napr.idem do obchodu mam iba kabelku,ide sa mi dost zle,mam vtedy slabe nohy v koli kolien citim slabost ,ale ked sa vraciam z nakupom a ruky si zatazim taškami tak ,vtedy mam pocit,ako keby sa mi lepsie islo,ako keby sa mi ta rovnovaha upravila, o ktorej som pisala ,len ze ak pridem domov znova ma to zacne obtazovat,tie zle pocity ihned naskocia ,ta slabost,bolest je to rozne...tu Thiogamu som uz uzivala,dal mi ju neurolog,ale potom som zacala chodit neurologičke a ona mi ju ihned vysadila,pytala sa že či mam cukrovku,ale ja som jej povedala,ze nie nemam,ze to iba taki uživaju ludia,aj tak mi nepomahala...bola som aj na vyšetreni v jednom meste u neurologa a ten mi predpisal Nakom,aj Mirapexin ani toto mi nezabralo..stale sa mam rovnako ako keby pre mna nebol žiadny liek..citim v tych nohach aj draždivost,no je to zly pocit,to neprajem teda naozaj nikomu...najradsej spinkam ,vtedy mam aspon pokoj,ale ked sa zobudim ihned to nabehne..no sama nechapem čo to vobec je a este mi nik nepovedal presnu diagnozu ,že čo mi vlastne je čo mi to tam taha v tych nohach ,iba mi hovoria že v tych nohach nič nie je ,tak potom sama tomu nerozumiem ,ved ked su tam bolesti,tak musi tam byt nejaka chyba no nie? ved pre nič za nič nič neboli..este raz dakujem pekne.
farmaceutka-dakujem ze si mi napisala,pytas sa ako to je ked nohami pohybujem-napr.idem do obchodu mam iba kabelku,ide sa mi dost zle,mam vtedy slabe nohy v koli kolien citim slabost ,ale ked sa vraciam z nakupom a ruky si zatazim taškami tak ,vtedy mam pocit,ako keby sa mi lepsie islo,ako keby sa mi ta rovnovaha upravila, o ktorej som pisala ,len ze ak pridem domov znova ma to zacne obtazovat,tie zle pocity ihned naskocia ,ta slabost,bolest je to rozne...tu Thiogamu som uz uzivala,dal mi ju neurolog,ale potom som zacala chodit neurologičke a ona mi ju ihned vysadila,pytala sa že či mam cukrovku,ale ja som jej povedala,ze nie nemam,ze to iba taki uživaju ludia,aj tak mi nepomahala...bola som aj na vyšetreni v jednom meste u neurologa a ten mi predpisal Nakom,aj Mirapexin ani toto mi nezabralo..stale sa mam rovnako ako keby pre mna nebol žiadny liek..citim v tych nohach aj draždivost,no je to zly pocit,to neprajem teda naozaj nikomu...najradsej spinkam ,vtedy mam aspon pokoj,ale ked sa zobudim ihned to nabehne..no sama nechapem čo to vobec je a este mi nik nepovedal presnu diagnozu ,že čo mi vlastne je čo mi to tam taha v tych nohach ,iba mi hovoria že v tych nohach nič nie je ,tak potom sama tomu nerozumiem ,ved ked su tam bolesti,tak musi tam byt nejaka chyba no nie? ved pre nič za nič nič neboli..este raz dakujem pekne.
fillipka, na psychiatri som ležal dva krát, ale vždy ma museli predčasne prepustiť, pretože som sa nedokázal adaptovať na nemocničný režim
lola, ten Neurol vysad, ked ti to vobec nepomohlo, ale postupne znizuj davky, nie naraz. Ten pocit sa zlepsuje, ked nohami pohybujes? Nemozem sa samozrejme vyjadrit k tvojej diagnoze, ale existuje tzv. syndrom nepokojnych noh, na ktory sa skusa davat liek Mirapexin. Ten liek moze predpisovat iba neurolog (jeho hlavnou indikaciou je Parkinsonova choroba, ale v nizsich davkach sa dava prave na "nepokojne nohy"). Okrem toho by bola mozno dobra kyselina lipoova (na recept pripravok Thioctacid alebo Thiogamma).
Lola-23 skus ist na stranku Otazky pre RNG on ti poradia a uz viacerim pomohol.
Mam problemy s dolnymi končatinami.Mam dennodenne bolesti stehien,ktore sa daju opisat -ako tlakova bolest,pocit tahu vo svaloch tazoba,tuhnutie,slabost v oblasti kolien,až krčovite,rezane a pichlave bolesti.Najviac to citim v klude ,ked sedim,je to mravenčenie.alebo prirovnala by som to že mam vela esnergie .Pri každom jednom postaveni sa mi začnu obe nohy slabnut,natahovat a zacnem pocitovat obrovsky tlak v oblasti stehien až do lytok.V oblasti kolien mavam slabost,ktora sa da nazvat pocitom na spadnutie-oznacila by som to ako zla rovnovaha tela.podstupila som množstvo vyšetreni-EEG,EMG,CT-mozgu,vyšetrenie štitnej žlazy,doplerovske vyšetrenie noh s uzatvorenim dobrych vysledkov.Využivala som celu paletu liekov-Lyrica,Neurontin,vitaminy-B thiamin,Magnezium:Navstevujem aj psychiatr.lekara,ktory mi povedal,ze sa este vo svojej praxi nestretol s takymto popisom tazkosti a nasadil mi Neurol-0,25 mg 2x1 tbl.denne :Uživam ich presne už 1/2 roka a vysledok je bez efektu.Stale nadalej pocitujem to iste,slabost,bolest,tahanie pri kazdom stati.Nohy ma bolia aj pri chodzi.Už neviem ako dalej,preto prosim najde sa nejaky odbornik,ktory by mi pomohol sa zbavit .alebo aspon zmiernit tohoto zleho kazdodenneho pocitu? Dakujem.
Vyzera to tam ako v pionierskom tabore, rano rozcvicka, trapne hlasenia na vizite, este trapnejsi "program" a terpaie...o nicom.