Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

adka 2001

Gabika pri panickej poruche su tieto poscity :zavrat,nevies sa nadychnut,je ti na odpadnutie,chvejes sa mas hrozny strach zo smrti atd. a ked to prejde tak este po tom zachvate mas dost dlho blby pocit.Neviem co ti povedat ale to su vsetko nervy a nesmies sa toho bat lebo to bude stale horsie viem o com hovorim.Skus proti tomu bojovat a ked to na teba ide nezlaknut sa a mysli na to ze to je vsetko len v tvojej hlave a neni to nic nebezpecne.

gabika3333

nevies ci to nemohli spustit nahodou antikoncepcne tabletky??hm?uz to mam tak dlhsie mozno nejake 3roky a asi aj v tom case som ich zacala brat ako sa mi to prvy krat stalo z nicoho nic....ale uz neberiem ant. ale tie pocity sa nejak prehlbuju postupne

gabika3333

a este sa mi dost toci v poslednej dobe hlava, neviem ci to moze byt tym, ale stale si to uz mozno namyslam a tazko sa sustredim na nieco ine:(((tak si skusim kupit ten Persen uz som o nom citala, ja pijem len caj s lubovnika ale nejak nepomaha, myslim....niekedy je to tazke, velmiii..

adka 2001

Gabika to je uzkost neboj moja to nie je nic zivotu nebezpecne len neprijemne a skus ked to na teba ide z hlboka dychat od brucha nadych na 6 -7 vydych kup si na zaciatok homeopatika napr.persen nema vedlajsie ucinky a upokoji.Neboj sa o tom rozpravat lebo si neni sama a neboj sa to prejde.

gabika3333

mavam taky bezpricinny strach z hocicoho, zavisi to od situacie, v robote, v skole z nicoho nic sa mi rozbucha srdce, mam pocit ze sa idem zadusit a musim stale pit vodu a lapat po vzduchu:(((, trasu sa mi ruky a potia sa mi a stale na to myslim, neviem nato zabudnut a najhorsie je to ze to neviem nikomu povedat:((strassneee...ale nie vzdy je to take zle, niekedy sa citim uplne super ako kazdy normalny zdravy clovek...

adka 2001

Gabika podla toho ako sa citis ale depresia aj uzkost sa liecia ambulantne a uz v tazkych pripadoch sa posiela do nemocnice.Napr.ja sa snazim z uzkosti dostat aj bez liekov.Uvidime dokedy mi to vydrzi ale asi je uz lepdsie,tuk,tuk,musim zaklopat.A ty co pocitujes?