Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.
Psychické poruchy
Gabika pri panickej poruche su tieto poscity :zavrat,nevies sa nadychnut,je ti na odpadnutie,chvejes sa mas hrozny strach zo smrti atd. a ked to prejde tak este po tom zachvate mas dost dlho blby pocit.Neviem co ti povedat ale to su vsetko nervy a nesmies sa toho bat lebo to bude stale horsie viem o com hovorim.Skus proti tomu bojovat a ked to na teba ide nezlaknut sa a mysli na to ze to je vsetko len v tvojej hlave a neni to nic nebezpecne.
Gabika a ked to na teba ide vtedy sa ti hlava toci alebo aj inokedy?
Gabika to je uzkost neboj moja to nie je nic zivotu nebezpecne len neprijemne a skus ked to na teba ide z hlboka dychat od brucha nadych na 6 -7 vydych kup si na zaciatok homeopatika napr.persen nema vedlajsie ucinky a upokoji.Neboj sa o tom rozpravat lebo si neni sama a neboj sa to prejde.
mavam taky bezpricinny strach z hocicoho, zavisi to od situacie, v robote, v skole z nicoho nic sa mi rozbucha srdce, mam pocit ze sa idem zadusit a musim stale pit vodu a lapat po vzduchu:(((, trasu sa mi ruky a potia sa mi a stale na to myslim, neviem nato zabudnut a najhorsie je to ze to neviem nikomu povedat:((strassneee...ale nie vzdy je to take zle, niekedy sa citim uplne super ako kazdy normalny zdravy clovek...
Gabika podla toho ako sa citis ale depresia aj uzkost sa liecia ambulantne a uz v tazkych pripadoch sa posiela do nemocnice.Napr.ja sa snazim z uzkosti dostat aj bez liekov.Uvidime dokedy mi to vydrzi ale asi je uz lepdsie,tuk,tuk,musim zaklopat.A ty co pocitujes?
Gabika to je siroky pojem porucha psychiky co mas konkretne na mysli?