Psychické poruchy

Príspevok v téme: Psychické poruchy
luciano

Ahojte. Zakladám novú tému ohľadom depresie, panickej poruchy, agorafóbie, sociálnej fóbie a iných psychických porúch. Ako sa vaša choroba prejavuje, kedy ste navštívili lekára, aké užívate lieky a koľko, do akej miery je vaša liečba úspešná, či pracujete, alebo ste na invalidnom dôchodku. Ja trpím ťažkou depresiou, užívam 375 mg venlafaxinu, coaxil, 15 mg abilify a 450 mg Trittica. Môžem povedať, že táto kombinácie liekov mi veľmi pomáha a cítim sa takmer úplne zdravo.

fdenisa

U mňa sa všetko začalo pred 7-mimi rokmi.Bojím sa ísť von, teraz už aj sdoprovodom.Keď mi príde troška zle,tak sa tak zľaknem ,že odpadnem a ten pocit strachu sa vo mne zväčšuje a teraz sa toho už vôbec neviem zbaviť.Bojím sa všetkého možného, chytí ma plač som napätá,unavená,bolí ma hlava je mi nevoľno, pri mojej výške 170cm som vážila len 47 kg.Jednoducho povedané mám všetky príznaky depresie,panického strachu a fóbií.Mala som aj mám dosť problémov v každej oblasti a nakoľko som sa nemala s kým o tom porozprávať,tak sa to vo mne nahromadilo a to bolo to najhoršie.Bola som na vyšetreniach všetko bolo ok až na menší rozdiel u neurológa. Ten mi pomohol len v tom,že som pribrala od jednej tabletky,ale ostatné problémy pretrvávali naďalej.Potom som začala brať homeopatiká,piť čaje,ale nič ma celkom nevyliečilo. Zase som šla k lekárke dať si predpísať nejaké AD,ale ani po mesiaci som sa necítila dobre,tak som šla k psychiatričke, ktorá porovnala môj pocit s pocitom vzrušenia pri prvej láske a že si to len namýšľam.Vypísala mi paretin na mesiac a potom kontrola.Po mesiaci to nebolo o nič lepšie a tak som sa nevedela dostať na kontrolu,lebo som nedokázala cestovať. A tak som sa vrátila k čajom a homeopatikám,a tak som akosi vydržala rok.Lenže teraz je to už bolo najhoršie, tak som musela ísť k psychiatričke, lenže tá mi dala len dátum a to o tri týždne a ja som už nemohla dlhšie vydržať, tak som sa vrátila k mojej doktorke,ktorá mi vypísala citalon,apaurin inj.,milgamma N inj. a ešte magne b6.Takže teraz hor sa do boja s chorobou.Bývam v zapadákove v okolí 20km dvaja psychoši, preto som musela ísť k obvodnej l.Každý mi hovorí, že na to nemám myslieť,ale ja som vždy bola veľká citlivka a vždy sa viem vžiť do predstáv o budúcnosti a to je najhoršie,že vidím len zlé veci a to ma strašne vydesí. Tak to je zo začiatku asi tak všetko.

filipka

luciano a co budes doma robit? Ja sa navrhu na invalidny dochodok strasne vyhybam, mam z toho strach. Mas rodinu, alebo si slobodny? Kolko mas rokov a aku robis profesiu, ak to nie je tajomstvo? (Nechcem vyzvedat, ak je ti to neprijemne, neodpovedaj). Ozaj a mohol by si popisat troska okolnosti, ako sa zacala tvoja choroba a celkovo ako to bezalo? Dakujem.

Zora22

Ahojte!Ja som chodila k psychiatričke pred tromi rokmi,kvôli tomu že som sa nevedela sústrediť brala som nootropil.Lenže mňa trápila a aj trápi depresia.A tá ma chití len keď sa moja svokra stará do vecí čo nie sú jej záležitosťou.A potom ma chití plačlivosť a len môj manžel ma vie znej dostať.Pored tromi rokmi ako som skončila u psychiatričky mala som odporučenie,lenže vybratý lekár ma neprial kvôli zdravotnej kartičke a iného som nechcela,lebo ten je dobrý a keby som si zmenila kartičku kvôli nemu by zas iný nepriali zas tú.Viem,že by som sa mala liečiť,ale počula som aj také,že sa treba naučiť kontrolovať samu seba,snažím sa ,lenže raz za čas sa to prevalí.Inokedy mi je super ale podľa mňa to je aj z tých hormónov podľa toho ako klesajú a stúpa počas cyklu aj stým to môže súvisieť.Mňa to chití najmä pred menzesom.Alebo ešte ako som písala na začiatku.

luciano

dnes som bol na kontrole u psychiatričky a tá mi navrhla požiadať o invalidný dôchodok, vraj by som ho mal určite dostať
zdá sa mi, že to je dobrá myšlienka

gabika3333

asi pojdem lebo sa to nejak stupnuje a byva to coraz castejsie a neviem to tak ovladat ako niekedy pred tym...vsak som pisala ze asi 3roky to mam ale niekedy to bolo raz za mesiac a teraz ovela castejsie a chyti ma to vsade v robote ked pracujem, v skole ked sedim na prednaske aj doma hocikedy

adka 2001

Ked chces ist tak psychiatrovy tam nepotrebujes od obvodneho papier mozes ist rovno.Ale ked to nezvladas a uz su aj priznaky tak chod k dokt.mozno ti da lieky a bude dobre ale neboj sa o tom hovorit lebo si neni sama!!!A odkedy mas tieto stavy a kde ta to chyti?

gabika3333

no jasne mam toho dost, dlho byvam v robote, dost velka zodpovednost a este k tomu externe vyska, ale snazim sa zo vsetkych sil ale ked niekedy je to tazke fakt, ja si stale hovorim ze to nie je vobec tak a nic sa mi nestane, potom to casom prejde a je to ok ale vracia sa to:((((neviem ci mam ist k psychologovi, ci psychiatrovi, ked ja neviem ani ktory je medzi nimi rozdiel:))....