Rezanie do krvi - neviem prestat

Príspevok v téme: Rezanie do krvi - neviem prestat
anonym_1756

Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.

heureka

hej presne ten...a neviem vobec ako to znasaju...uz tam nie som s nikym v kontakte jeho sestra mi len dala vediet cez mail a tym to skoncilo...bohuzial...

ardnek

aj ja sa rezem. niekedy aby ostatni videli aki ublizuju, niekedy aby som trestala samu seba, niekedy aby som uvolinila emocie. ale jednoznacne plati: if somebody hurts me mentally, I hurt myself physically... nechcem s tym prestat.

niee

boze ludia prestante...
ja viem mne sa to hovori ked nemam takyto problem ale uvedomte si ze toto mozno na cas potlaci vase emozie ale potom sa to len bude zhorsovat...zacnete maskovat stopy od rezania a potom pride to najhorsie podla mna..priznanie sa rodicom surodencom liecenie na psychiatrii...naozaj toto potrebujete??...sme mladi a pred sebou mame zivot tak prestante si ho komplikovat a nicit...aj ja mavam niekedy depresie...raz koli skole alebo koli chalanom alebo koli vzhladu...ale to k tomuto veku patri..najdite si zaluby ..ja napr. hravam voleybal a ked tak mozem do niecoho udriet to pomaha:D...ked vas napadne zasa si ublizovat premozte sa a chodte medzi ludi kde vas to prinuti mysliuet na nieco ine...alebo si chodte zabehat alebo hocico ine...prosim vas prestant e si ublizovat ved zivot moze byt aj krajsi...
opakujem nechcem poucovat viem ze som take nieco na vlastnej kozi neprezila...len nechcem aby svet stale prichadzal o mladich talentovanych ludi ktori zahodili svoje sance koli tomuto

zz

ahojte ja som s tym dnes zacal, viem nemal som to spravit..napadlo mi to uplne samo od seba ked uz som nevedel co robit od depresie a zlosti so sebou samym-moje dievca sa po 4rokoch uplne zmenilo a citim sa u nej na poslednom mieste, som z toho v koncoch miluje aj nenavidim, napadlo mi ze si ublizim ale zabit sa nechcem este nie ale toto je celkom prijatelna alternativa..kedysi som si v takychto situaciach kreslil a pomahalo to ale teraz uz nie, uz to neviem.citim sa presne ako ,,vykrik do tmy" s tym ze som s nou ale nevladzem od nej odist hoci mam pocit ze ma nemiluje ako predtym...

monika19

ako dobre vam rozumiem... Tiež to robim -režem sa. Nikto to nevie teda až na psychiatra a ludi na psychiatrii ( sestričky + lekary ) inak nik. Sice po hospitalizacii to už tak často nerobim ale stane sa že ju ešte zoberiem do ruky a potiahnem... Naozaj je to o pevnej vôli. Jak som sa ja krotila na psychiatrii aby som nezobrala niečo a neubližila si? Bola to strašna chuť sa to nedalo pomaly ani vydržať.. No nič držim vam palce.. da sa to zvladnuť..

veronika

moji zlati..ja to tiez robim alen ajlepsie je si stupit do svedomia..ved sa pozrime na seba ake mame jazvy..uz som s tym skoro prestalaa a naraz bac dalsia velka rana...ale pokusam sa stym prestat...trteba depku predychat pockat bo ked sa porezete a potom si uvedomite ze to za to nestalo vratit sa to neda