Rezanie do krvi - neviem prestat

Príspevok v téme: Rezanie do krvi - neviem prestat
anonym_1756

Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.

fifik

ja nie som emo a rezem sa. Ked je niekto emo, to neznamena, ze sa reze. A naopak.
8888, vies, ked si v takom stave, tak ti je jedno ci dostanes nejaku infekciu alebo co. A jasne, ze si to nikto nevsimne, kym to budes dobre skryvat. A nie je to choroba, ale dosledok poruch. To je daco celkom ine.

nataly

ANONYM-1756 co je s tebou??? ozvi sa ci si o.k.ci si nadtym zvitazila/??!!? uz je to par rokov a ludia sem stale pisu sice stale dokola v podstate to iste ale chcu pomoct. Ja som tiez v puberte na zakladnej trpela sebaposkodzovanim ale nebolo to az take ako u vas...len mi to vieme pochopit..ale to je depresia a ze clovek na sebe nieco nenavidi! Ja som si povedala ze som silna a mam zivot a mozem robit co chcem a dokazat veci..a skoncilo to. treba sa zamyslat nad vecami preco mas svoj zivot si tu lebo tu mas byt... drzim palce

8888

mas pravdu ani to nezazijem ani nepochopim a kolko krvy pri tim stacate tak to tiez neviem ale co som tu citala tak sa jedna vyzivala prace v tom ako sa jej liala krv pozdlz celej ruky az ju mala celu krvavu takze malo to asi nebolo a ze je to droga tak to urcite nie je to choroba velmi vazna choroba a bolo by dobre keby ste to vsetky pochopili a zacali to riesit dobrym lekarom kym vas to neohrozi na zivote to si vobec neuvedomujete ako tym vase telo trpi?ved staci aby ste sa porezali niecim na com je infekcia a moze to mat omnoho horsie nasledky a co vasi rodicia co na to vravia nepovedzte mi ze si to nevsimli

fifik

zas toklko krvy pri tom nestratis. To je to najmenej...Ale ide o ten pocit. Je to...ja ani neviem ako to opisat. Proste ak nezazijes, nepochopis. Tym ale vobec nechcem navadzat na to, aby ste to vyskusali. Je to droga

8888

tak to je urcite zyvazna porucha pretoze ja si toto neviem anilen predstavit neberte to ze vas odcudzujem ale neviem si to predstavit zdravy clovek take nieco neurobi a uz sa v tom vobec nevyziva jak vam to moze chybat a co psychiatri vobec vam to nepomoze ved tolka strata krvy a rezanie s ado tela to si vobec neuvedomujete nasledky pokial viem bola tu takato tema o jednom chlapcovi ten je na pokraji smrti ak vobec este zije naozaj sa vam neda nejako pomoct???

fifik

boze ludia, ja som take krepa!!!! Uz velmi davno som sa nerezala a tak, ako to tu cely cas citam, nejak sa mi "zacnelo" za tym a chcela som zasa skusit rezat, lebo uz som zabudla aky je to pocit. Zatial sa to poctivo snazim zamaskovat, ale dnes na to prisla moja spoluziacka. Keby som nebola taka sprosta, tak by to nevyslo najavo. A tak som si davala pozor a jedna mala chybicka ma prezradila. Uz zas viem, aky je to pocit. Na jednej strane uvolnenie napatia a na druhej vycitky, ze som to urobila. Ale mam take nutkanie uz par tyzdnov. Tak som si povedala, ze mozno ma to prejde, ked si spravim par ran. Lenze nie. Chcem viac. Viac a viac... Citim sa zaroven taka necista. Ze si ublizujem. Ale stale sa pytam sama seba: Aky mam dovod zit? A nedokazem na toto odpovedat. Viem, ze robit dobro a spravne veci je dobre. Ale aj tak neviem, preco by som mala zit. Velmi sa bojim, ze si premrham zivot. Ze robim blbosti a potom to budem VELMI lutovat:(((

vodulienka

ja tiež trpim sebepoškodzovaním naozaj je to bol na dlhe trate ale da sa to zvladnuť... Je potrebna silna vôla taktiež psycholog a psychiater... Mne sa už z toho pomaly dari dostať... Bolo to hrozne teraz už len zriedka s ubyližim.Držim i vam ostatným palce aby sa aj vam to podarilo zaslužime si to všetci tak ak niekto chce poradiť nebo pomôct najdete ma na maile : monika177@centrum.sk