Rezanie do krvi - neviem prestat

Príspevok v téme: Rezanie do krvi - neviem prestat
anonym_1756

Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.

rockerka

ale určite vieš že ti to síce psychicky pomáha ale trvá to len chvíľu...tá úlava....ved to neni dobré ked si ubližuješ.....tvoje telo si zaslúži lásku, TY si zaslúžiš lásku....nemôžeš sa týrať. Vieš čo mne pomáha ked mám problém a niečo ma trápi??? Ked si na plné hrdlo zaspievam alebo kreslím......nejako to proste zo seba dám preč a nebudem si predsa rezať ruky!!!!! musíš s tým prestať, viem že je to ťažké ale musíš. Ved si určite pekné mladé dievča, celý život pred sebou......ved vieš že si výnimočná!!!!! Už len otačky tvojich prstov ti o tom majú veľa čo povedať - nikto ich nemá rovnaké. teš sa zo života, nerob si ho zlým!!! Ved je krásny......pozri sa von - stromy, tráva, obloha, ľudia, deti........Možno ked budeš väčšia budeš pomáhať ľudom....deťom...prírode.....vieš o čo by prišli?????? Zahod žiletku, vybehni von a dýchaj vzduch....splyň s prírodou......s ľudmi...teš sa......veľa ľudí bojuje o život nenič si ho...ale chráň.......maj sa rada......každý problém má oveľa lepšie a rozumnejšie riešenie ako žiletku. veľa šťastia!!!!!!!!!!! :-)

rencita

ODHIADNUC ODTOHO CO PISU OSTATNY...SKUS SA ZAMYSLIET NAD TYM PRECO ROBIS PRAVE TO ZE SA REZES..AKO TO VZNUKLO SNAZ SA SPOMENUT SI NA TO KED SI TO ROBILA PRVY KRAT..A POKAZDE..KED SA POJDES REZAT ZNOVU POZRI SA NA SVOJE RANY A POVEDZ SI ZE NAOZAJ TI TO NESTOJI ZA TO POTREBAOVALA BY SOM VEDIET NIECO BLIZSIE NIECO AKO NAPRIKLAD AKE MAS PROBLEMI A PRE KTORE PROBLEMI SA REZES PRACUJEM S TAZKO CHORYMI LUDMI.KAZDOPADNE NECH TO ZNIE AKO CHCE A TO CO SOM PISALA NECH SU PRETEBA OBYCAJNE BLUDY NIEKTORYM TO VAZNE POMOHLO NEVIEM AKE MAS NAZORY V AKOM PSYCHICKOM ROZPOLOZENI SI A TAK TAKZE TAKTO SA NAOZAJ TAZKO RADI..ALE SPRAVILA SI PRVY SPRAVNY KROK POZIADAL SI O POMOC...POTREBOVALA BY SOM VEDIET CO STYM ROBIA RODICIA..A ESTE VELA VECI KTOMU ABY SOM TI MOHLA POMOCT

matttttttt

emo stym nema nic spolocne nenavidim emo kto ho zalozli je ko.kot..ale to rezanie ruk je velmi zla choroba sice to nerobim ale viem daco otom mal som aj kamarata a dopadol velmi zle:( a neprajem nikomu take nieco:(skuste stym prestat a povedzte doma znamim najblizsim a oni vam urcite pomozu ale ked to budete tajit tak daleko nedospejete akurat tak do hrobu a v taakom mladom ceku to neni mejaka extra vyhra...

cea

Ludia,uplne vas chapem. Aj ja som sa niekedy rezala ako naozaj,ale bolo to len zopar kraat. Asi 5-7 . Ale to rpeto,lebo mam dost vazne problemy. lenze pomohli mi sa z toho dostat moji proatelia,skutocni priatelia.. A som im za to vdacna. Ja vas prosim,nerezte sa.. Su aj ine vychodiska ako robit nieco taketo. Aspon si myslim. sice priznavam ja mam niekedy taku chut chytit ziletku a urobit jeden rez,ale viete ako to chodi. urobis jeden chces dalsi a dalsi az do nekonecna. Tak sa proti tomu postavte,co ak sa Vam nieco stane? :( To nie. Viem,ze je to uzasny pocit,ale proste treba mylsiet aj na seba. I ked seba nevidite v naj svetle. Moc vam vsetkym drzim palce,ja viem,ze to zvladnete :)

fifik

katusinka, myslim, ze toto nie o sutazeni, kto ma viac rezov. A nebud povrchna, nevies ako je to u druhych. Nie si taky pripad len ty. Na svete je ich miliony.

8888

neviem naco tu pisete ked si to tal chvalite a ze je vam tak dobre este to niekomu odporucte aby si takto odburaval nervy vam uz net pomoci

katusinka

kks sorry baby ale toto neni take rezanie...to neni nic.ja ma kazdej nohe minimalne 20-30 rezou....a to sa uz nemam ani de rezat...saq nohy,ruky,brucho...:((((

temna dusa

Rezanie je moj zivot bez neho by som nedokazala zit..velmi mi pomaha ked si spomeniem na hrozne veci a na jedneho cloveka ktoreho som velmi lubila a stale velmi lubim..naznacoval mi stale ze ma lubi a nakonieco som sa dozvedela to co som nechcela za ziadnych oklnosti pocut..znicilo mi to zivot..ani nevie ako strasne mi ubliizil..ale nemohla by som mu priat nic zle..rezanim si uvolnujem mysel pretoze uz dlho naozaj nevydrzim a dojde to az ku zavratnemu koncu..

oida

neviem ako ti poradit ale aj ja mam podobny problem... aj mna ked nieco trapi tak zoberiem zicherku a rezem sa, ked sa to tak das nazvat, nerobim hlboke rany no tiez mi to velmi pomaha.... no da sa povedat ze som s tym uz prestala... skus sa na problemy pozerat z inej stranky... alebo skus iny sposob ako zo seba dostat hnev ci smutok... ked ta napriklad nejaka osoba nastve ci zarmuti , zober jej fotku, trhaj ju, strihaj , cmaraj po nej... alebo pokial si jedna s tych , ktore "mozu plakat" tak si radsej poplac... dalej neviem ... keby to bolo uz take zlee!!! tak pomoz mame v kuchyni a to tak , ze jej budes krajat maso na varenie a tym si vynahradis rezanie do vlastnej ruky ...