Rezanie do krvi - neviem prestat

Príspevok v téme: Rezanie do krvi - neviem prestat
anonym_1756

Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.

anonyym704

nho ajsom sa rezaal myslel aosm si ze je to supeer a dostmi to pomahalo sa zo vsetkiim vyrovnat mala som problemi vsetkosom skryvala a jedine vyjadrovanei bolo rezanie a to stale do okola zacalo to na rukaach par ciariek potom uz boli ajnohy a bedra a nakoniec uplne skoncenei cleaosm sa zabit a som rada ze moji kamarati zavolali sanitku a nastastie som si zilu len narezala a vtedy som prestala s rezaniim radsej to poveem ako to mam v sebe dusit a zase zacat.... lebo ked sa teraz pozriem na svoej ruky tak nenavidim sama sebu lebo niektore sa hoja ale tych par co bolo aj doo mesa a ta zial to tak rychlo nebude a nei ezrychlo ais voobec a ked ich vidiim tak mam na seba take nervi ez to ceem zase spravit ale nerobiim to cemto dako prekonat ..... a tak vam vsetkiim radim viac byt s kamosmi a vraviet vsetky problemi aj ked simyslite ze ty kamarati sa budu smiat ae bo ale ej lepsie toniekomu povedat a to nevravimlen takaj som to skuusial a prezila som si to vsetko a vsetci psihiater a toto ked k nemu poslali men tak som sa znenavidela este viac ej lepsie sa poropravat s niekim koho pozans ako s neznaamim clovekom ktory kazdeho stakiimto problemon oznaci za naruseneho a to vobec nepomaahaa

tayka

ehm..prosim vás pomôžte mi s tým prestať..pokúšala som sa už o to ,ale nedarí sa...mala som chvíle že som to premohla , ale už je to tu zase x((( chcem s tým skončiť,pretože viem že tým ubližujem blízkym ...ale neviem sa od toho odtrhnúť...x((..

dafne

adrianka, jednoznačne ti pomôže psycholog alebo psychiater....mi ti nepomôžeme....len ťa môžeme podporiť...

adriana

mno ja mam 13 rokov.....a teraz som zacala s rezanim....moj zivot je proste welke NIČ !!......nerezem sa este az tak welmi do krvi ale dost to mam cervene a mam trocha uz aj jazvy.....ja sa od toho neviem uz odtrhnuut.....pomozte mi prosiiim

juro147

ahojte...ja takyto problem nemam.ale mam najlepsiu kamaratku,teraz priaelku s ktorou som pol roka.zistil som ze to robi nahodne.zo zaciatku sa nepriznala ale potom ked videla ze mam oto strach tak sa mi priznala.NEROBI TO.bojoval som asi 3 mesiace stym aby prestala.aby si to uz nikdy nespravila..dokazal som to.je este vela ludi na svete....pomozem stym ozvite sa na mail...

lucinka208

keby sa chcel niekto nieco spytat, alebo poradit napiste. Ja viem, ze to nie je vobec lahke. Ale prvy krok je priznat si, ze mame problem.

lucinka208

Aj ja som sa dostala do stadia, kedy som sa rezela. A mam na rukach jazvy aj na inych castiach tela, ale nabrala som odvahu a dokazala som s tym skoncit, jazvy sice ostanu, ale nepribudnu nove.

terezka22

Ahojte! Zaujala ma tato diskusia - som studentka psychologie a chcela by som sa tejto teme venovat v diplomovke - chcela by som sa spytat, ci by sa nasli ochotni ludia, ktori maju takyto problem a podelili sa so mnou - anonymne - o svoje skusenosti, prip. zodpovedalei zopar otazok - prsot. ICQ alebo mailom.. uplna anonymita a diskretnost je zarucena.. pomozete vyskumu a verim dobrej veci..