Rezanie do krvi - neviem prestat

Príspevok v téme: Rezanie do krvi - neviem prestat
anonym_1756

Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.

Dadusa4

mozem vam povedat moju skusenost..ja som si tym presla... proste rezanie a tak... tak som si riesila problemy ..prislo mi to tak ze ked s aporezem citila som sa volnejsie lepsie..ako keby problemy odisli prec..ale co potom?? odveci.. ja som sa dostala z toho bo sa to stalo asik parkrat len ..nezostala som zavisla..mna skorej bavilo vyrezavanie..ale to ma preslo po tom ako som stratila najelspeiho kamarata ... tak sa uvedomte co robite... mne pomohol a som vdacna..vela ludi mi pomohlo.. ale problemy sa daju riesi inak a nie takto... urcite je vela inych moznosti

anonym...

mam taky isty problem uz miloin krat som slubila ze sa nebudem rezat ale vydrzalo mi to asi tak tyzden...vobec s tym neviem prestat proste ked vydim nieco ostre uz sa neovladnem..kamarati su na mna nahnevany a niektory sa uz so mnou ani nerozpravaju mam len par kamaratov ktory mi este veria ze sa s toho dostanem..najviac ma desia te jazvy ked sa pozram okolo seba ako setci nosia tricka s kratkym rukavom a ja nemozem koli tym nepeknym jazvam...a uz vazne neviem co mam robit..ked som s tym na tyzden alebo dva prestala tak zasa prisiel dovod pre ktory sa rezaat...
vopred dakujem za radu.......

J.

Takisto si myslím, že je to závislosť. Trochu čudná a bolestivá. Musíš prestať, ale dobré to bude až vtedy, keď príde podľa mňa absťák, vtedy sa musíš riadne prekonať a uvidíš, že to bude dobré. Potom na to ani nepomyslíš. Ja som hral hracie automaty. Potom som si povedal, že s tým prestanem. Ľahol som si a čo nevidím?! Pred očami sa mi objavili blikajúce svetielka, rôznej farby, ťahalo ma to k ním jak hovado, ale vydržal som. Odvtedy som nehral. Potom som ešte sem tam tipoval, ale teraz som s tým vybabral. Našiel som si lepšiu drogu: šport.

Anonymitis

Deti z toho vyrostnete. Chce to silnu volu prestat, strasne silnu. To mas ako drogu, aj ked na nejaky 2-3 tyzdne prestanes a myslis ze uz to bude navzdy, chytne ta abstak a zasa sa k tomu vratis. Da sa to obmedzit, ale prestat sa s tym da ak zacnes byt dospela, na vysku ked zacnes chodit. Vtedy budes mat ine starosti a povies si ze hento co si robila bola velka ale velka blbost, ale patri k tym urcitym ludom v takomto veku. ,, je to chyba napachana ktora je v sulade s danym vekom,, . Ten kto pokracuje aj neskor al to robi kvoli tomu ze sa chce zabit tak psycholog by mal pomoct. Ale hlavne je to na tebe, ty musis chciet sa uvedomit a prestat s tym. Nie kvoli niekomu, tak to je este horsie, lebo cloveka laka zakazane ovocie. A jazvy? Noo bohuzial, stare rany z vojny.. Ale tie nehlboke po case zmiznu.

anonym...

Pwošíím
Ja mam tiez taky isty problem a miloion krat som slubila ze s tym prestanem ale vzdy som to porusila uz mam iba jednu kamaratku pretoze ine kamosky a kamosi sa na mna vykasalli ked som slub porusila moje ruky su hrozostrasne a rosicom sa to ukazat bojim ale verim v jedne ze snad s tym raz prestanem a nebude este neskoro...

bella12

pwošim,

priznaj si pred sebou, že máš problém, ktorý je nad Tvoje sily a sama ho nevyriešiš, priznaj to pred rodičmi, že si s tým nevieš rady a urob všetko, čo bude potrebné pre vyriešenie - návšteva psychológa príp. psychiatra. Ak sa budeš snažiť tento svoj problém skrývať, budeš ho len naďalej udržiavať ak nie ešte zhoršovať. Neboj sa, nie si blázon, všetko má svoju príčinu a tú treba nájsť. Rezanie je výkrikom o pomoc.

Je to ako s každou závislosťou - človek môže sľúbiť, že to už neurobí, ale veľmi ťažko to bez pomoci iných dokáže splniť. Treba vyhľadať pomoc ľudí, ktorí sa takýmto problémom venujú, ak by sa to dalo bez nich, nepísalo by tu toľko mladých, že s tým nevedia prestať. Nenechaj to tak, aby sa to časom ešte nezhoršilo! Si mladá kočka, ako budú Tvoje ruky vyzerať keď budeš mať 18? Ak to nechceš urobiť pre seba - trinásťročnú, urob to pre seba - mladú peknú dospelú ženu, akou sa určite snívaš stať o pár rokov.