Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.
Rezanie do krvi - neviem prestat
S rezanim som prestal po tom co som videl film sekretarka, mozno to pomoze ja vam...
www.csfd.cz
Maros, myslim ze tomu vobec nerozumies, si taky hlupak ako kamaradi ktorim som sa s tym zveril a prestali sa somnou rozpravat...
Ja si myslim ze je doba kedy je valmi vela stresu a ten stres vvrcholi v sebaublizovani... velky tlak s kazdej strany...
Ale napisem Ti este jedno som velmi rad ze sa uz nerezem, ale som to nahradil takto, sice tiez sa necitim normalny, ale kto urcil co je normalne...
Este sem napisem ze to rezanie je vazne nebezpecne, ale je velmi tazke s tym prestat...
pes33- pichni si ihlou do oka a mas vsetky zazitky v sekunde zazite.
Takych ako ty by som vesal za lave vajce!
Ty primitív!!
Ahoj ak vam vsetkym mozem poradit, myslim ze sa toho ezbavite, ale da sa to nahradit inym druhom bolesti.
Ja tiez ked mam uz vsetkeho dost potrebujem citit bolest a tak som skusil vselico.
Najlepsie je liat na seba horuci vosk, alebo stipce na telo....
Teraz uz mam kamaratku s ktorou sa raz za cas stretnem, sputa mi ruky a robi mi bolest... som potom uplne slobodny a oddychnuty....bicuje ma remenom, varechou, dvi bradavky, proste mi ublizuje...
Tiez som chcel prestat, ale nejde to... som sapon rad ze sa nerezem a po tomto nezostavaju stopy...
Skusali sme aj take veci ako prepichovanie ihlami na miestach kde to nieje vidno..
Skuste a dajte vediet...
Ahoj.Prosím naber odvahu a chod´k psychiatrovi.Mala som podobné problémy.Mala,t.j.už nemám.Držím palce.
Ľudia, prosím, buďte chápavejší... Keď už niekto nájde odvahu a napíše sem, tak by ste to fakt nemuseli odsudzovať.. ak nemáte čo rozumné k veci vecnapísať, nepíšte radšej nič.
Chápem, že sa to môže zdať niekmu hrozné, nepochopiteľné, morbídne, ale ani vy nie ste dokonalí.
Dievčatá, ktoré si ubližujete a žiadate o pomoc, porozprávajte sa o tom s niekým, o kom viete, že mu to bude vadiť a na kom vám zároveň záleží. Nevravím, že to vyslovene pomôže, ale môže to byť dobrý prvý krok.
boze si ty sproste tela. rezat sa je dnes nejaka nova forma drogy? alebo ta bolest ukaja? sak ked dostanes infekciu tak sa zbadas. podla mna diagnoza je JEBNUTOST
veď som to aj presne tak myslel...len preto že fajčenie je morálne bežné, neznamená, že je lepšie a menej škodlivé
sureves... je zvláštne, že máš sympatie k ženám, ktoré si sami spôsobujú bolesť. Režeš sa aj ty? On im aspoň chcel poradiť...aj keď možno nie úplne super. Ale toto vyznelo tak, že je lepšie ak sa niekto reže a ničí si tým život ako keď niekto fajčí
pomoc 793- musíš byť fakt idiot ak odporúčaš si namiesto toho zapáliť. Ja čo sa týka dievčat mám tisíc krát väčšie sympatie k žene, ktorá sa reže ako k tej, ktorá fajčí. Predstava porezania ti príde vážnejšia ale porezanie je len rana, ktorá sa zahojí ale keď fajčíš, tak si rozpaľuješ celé pľúca...po rezaní ti ostane jazva...po fajčení si totálne zničíš zdravie a neskôr to vedie k smrti...
Vsetci co sa rezete , skuste radsej fajcit.Vzdy ked mate chut sa porezat zapalte si cigaretu.Je to spolocensky prijatelnejsie , menej skodlive a je to len prvy krok dlhej liecby , kazdopadne je to aspon krok k niecomu menej vaznemu.Kto s tym chce prestat prejde cez tuto zmenu velmi lahko , kto nie , toho vylieci len cas.