Rezanie do krvi - neviem prestat

Príspevok v téme: Rezanie do krvi - neviem prestat
anonym_1756

Dobry den, mam 16 rokov a moj problem znie rezanie do krvi... Trva to uz takmer rok. Viem, ze to nesmiem robit, ze je to zle, ale mne to velmi pomaha. Robim to, ked sa citim zle, ked ma nieco trapi, boli, ked mam nejake problemy... atd. Prosim poradte mi co mam robit, ako s tym prestat... Vyzera to hrozne po rukach mam hlboke a velke jazvy. Pokusala som sa s tym uz prestat, ale naozaj to nejde, potrebujem to. Velmi pekne prosim o radu. Vopred dakujem.

Meretseger

Sorry. Už tam padám! :D
Obyčajnou Astrou? Tak to ja mám asi hrošiu kožu - ehm, niežeby som sa chcela dostať až ku kostiam.
Počuj, nepripadá ti táto konverácia priam zvrhlá? XD

Jane318

TO BY SI TEDA MOHLA POZRIEŤ, UŽ ČAKÁM PEKNE DLHO!!!! :-)
Na Astrou. :-) ale dôvod naozaj neprezradím, je trochu bizardný (to ti poviem na maily, ak by si chcela, ale sa ma na to spýtaj, lebo ja zabudnem)

Meretseger

Ou máj. Sľubujem, že sa nebudem inšpirovať - ale čím si si vyrobila takú ranu?
He, možno by som konečne mohla pozrieť aj maily :-[

Jane318

Meretseger - fú, ani nehovor o urezaní oboch rúk. Minule som si normálne myslela, že si snáď trafím nejakú zblúdilú žilu, alebo že za chvíľu vykukne kosť (je to nechutné, prepáčte slabšie povahy, ale ešte stále som z toho v šoku). Normálne sa čudujem, čo som to spravila a prečo som to spravila. To bude megajazva (na predlaktí, tlieskajte mojej sprostej hlave).
Meret - hm, ja asi rozum nikdy nedostanem, čo sa takýchto blbostí týka (myslím jaziev a pod.) Minule som si chcela zas zopakovať grilovanie vlastnej hlavy (mne by benzín do zapaľovačov fakt nemali predávať).

Meretseger

Na koho boli namierené posledné dva príspevky? :)
J111, vieš čo, mám dojem, že sa depresií už v živote nezbavím, pche. Stále sa vracajú, tak sa teraz snažím behať čo najviac po vonku, apod., síce to na jar stále nevyzerá, ale predsa len to pomáha. Najhoršie je, že sa nedokážem zbaviť prežierania a z toho plynúcich negatívnych pocitov (a rezania). Ničím sa. Je fakt pravda, že každý je tvorcom svojho šťastia, tak hádam sa trochu spamätám, kým si urežem obe ruky:)

Yorick

Ahoj, aj moja dcera mala v skole spoluziacku, ktora sa takto dlho trapila. Ked sa moja dcera mne s tymto zdoverila, poradila som jej(moje dcere), aby to zdoverila ucitelke v skole. Potom to islo, ako ma, ucitelka isla domov k tomu dievcatu a po rozhovore s rodicmi vybavila psychologicku poradnu aj pre rodicov. To bola vlastne zachrana pre to dievca. Taketo veci su vykriky "zachrante ma!". Ak o tom este nikto nevie, tak chod za Tvojim doktorom a zdover sa mu, doktori Ti poradia. No a taky rozhovor s psychologom Ti poriadne ulavi: Konecne ma niekto chape ! Ja Ta chapem, a somnou urcite aj mnoho inych. Slub, chod zajtra za doktorom a popytaj sa, ved oni radi pomozu, uvidis..!

J111

A ty sa mas ako Meretseger? Ja som vsetko necital, co si pisala, ale mas aj depresie? Mna teraz dost trapia, teraz sice menej, lebo som si kupil v lekarni jeden dobry liek. Tie depky su svinstvo.

Meretseger

No jo, selfharmer má, predpokladám, pošahané sebavnímanie a pud sebazáchovy, normálne si človek sám proste neublíži.