nedávno mi zubar povedal ze mam zápal dasien a ze mi krvacaju.krvacaju mi asi tak od prvej triedy,a nikdy som vazne problemy nemala s nimi, ani so zubami,obcas nejaky kaz.poslal ma aj na nejaku dentisticku prehliadku,tam ma mali ucit ako si umyvat zuby a neviem co.ale nesla som tam a chcem zmenit aj zubara, lebo s nim nie som spokojna,a pocula som to aj od viacerych ludi.ale chcela by som sa spytat, viete mi poradit nejaku dobru pastu na to krvacanie a mozno aj nejaku kefku?dakujem
Zápal dasien a aj krvácanie
necitala som prispevky takze to tu mozno niekto uz napisal ale jedine dentalna hygienicka ti to da uplne do poriadku ja som sa trapila skoro rok dasna som uz mala vo velmi zlom stave a po 3 dnoch od vycistenia som mala po probleme samozrejme starostlivost ostala oni ti to tam pesne ukazu jedine to odporucam vsetky tie vody a pasty su len zbytocne vyhodene peniaze
mia, to sa ti neporobili medzery, ale sa ti len odkryli, lebo si si odstranila skodlivy zubny plak, takze je to oki, teraz vidis, ake si mala zubky zanesene, aj ked si si myslela, ze su ciste.....
mogena, ten peroxid ma zaujal....ako to vies, ze to funguje? nikdy som o tom nepocula.....
mia,koenzym Q10 je dobry celkovo pre organizmus...
Firma Curaprox a Meridol su super. Ako som spominala pouzivaj zubnu nit pred umyvanim zubov, najprv si odstran plaque medzi zubami potom sa pasta dostane na zub a ku dasnu v medzipriestore. Potom umyt zuby smer"cervena(dasna) k bielej(zub)" ja by som vsak odporucila elektricku kefku tie od OralB su super. S nou si len pridrziavas kefku na kazdom zubku pomaly,nie velkym tlakom (prinzip autoumyvacky ani tam neprebehnes 100km/h, lebo by nebolo auto ciste) a netlac, aby si si nezpucovala aj sklovinu, ta mam uz nenarastie. Nakoniec dobre vypucovat jazyk. AKo posledne ti poradim 3%H2O2 teda peroxid. Vyplachni si usta, ta jedna molekula kyslika sa uvolni, vojde pod dasno a umrtvi vsetky anaerovne bakterie a penenim, ktore vznikne sa aj mechanicky vyplavia. 20sek staci, 3%H2O2 je babsky recept, ale pre mladych netreba ziadny chlorhexidin alebo ine latky, tie po prve farbi zuby a po druhe je to drahe.
Dentalna hygiena je to najlepsie, co mozes pre svoje dasna urobit, aj pre zuby, pretoze ti ich osetria flourom. Krvacanie dasien je len reakcia tela na bakterie, anaerobne, co zanamena, take ktore ziju bez kyslika. Hygienicka ti vsetko vycisti a zdezinfikuje, dentalna nit je jedno MUSIM!!! S kefkou, ja odporucam elekt. (s nou sa vsak cisti inak ako s manualnou) Si cistis len tri plochy zuba a zub ma 5!!!S nitou si pucujes aj tie dva. V USA pri mojej prvej dentalnej hygiene mi na moju otazku ci mozem nit pouzivat sem-tam odpovedali: Ked chcete mat len sem tam zuby! A to teda nechcem! Dentalna hygiena sa robi 2x do roka.
Klinicky ucinne davky praskoveho(tabletkoveho koenzymu na zuby su 200-400 mg denne.
Tukorozpustna forma pre lepsiu absorbciu da az 2,7 krat tolko do krvi, tj staci z nej aj 100 mg(CQ-10, Q-gell,m high absorbtion..., dochadza v zelatinovych tobolkach)
zacala som teraz pouzivat tu dentalnu nit, ale mam taky pocit ze sa mi ako keby medzery porobili medzi prednymi zubami hlavne. to aj vam??
a je to ucinne len na zuby,alebo celkovo na cely organizmus???lebo kedze som vegetarianka mam zle krvne vysledky, a ak to ma vplyv aj na cely organizmus tak by som si to kupila
mia,su to tablety,len su trochu drahsie...
koenzym Q10...
neviem,ci mozes zohnat casopis STASTNY ZIVOT...tam je popisane o tych doplnkoch.../ten casopis sa da najst v lekarni,alebo niekedy nam ho davaju do schranky.../