Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zápal dasien a aj krvácanie

Príspevok v téme: Zápal dasien a aj krvácanie
mia90

nedávno mi zubar povedal ze mam zápal dasien a ze mi krvacaju.krvacaju mi asi tak od prvej triedy,a nikdy som vazne problemy nemala s nimi, ani so zubami,obcas nejaky kaz.poslal ma aj na nejaku dentisticku prehliadku,tam ma mali ucit ako si umyvat zuby a neviem co.ale nesla som tam a chcem zmenit aj zubara, lebo s nim nie som spokojna,a pocula som to aj od viacerych ludi.ale chcela by som sa spytat, viete mi poradit nejaku dobru pastu na to krvacanie a mozno aj nejaku kefku?dakujem

mogena

3%H2O2 chuti trochu kyslo kvoly tej jednej molekule kyslika, ktoru ma naviac ako voda, bude to aj penit ale len zo zaciatku take 2 tyzdne. Ked sa bojis, nemusis, tak si ho zried.

mia90

ved to je jasne ze takto cez net sa to neda popisat tak dokonale ako keby si to videla.ale tak aspon daco:)a ked mne sa tou dentalnou nitou neda prejst medzi kazdy zub hlavne sa mi zle medzi tie zadne horne aj dolne stolicky zle dostava,no a dnes sa mi to tam este aj zaseklo:Dale na to treba asi zvyk.a este som si dnes aj tak riadne trhla na prednom hornom zube ze sa mi ta nit az kdesi pod dasno dostala, myslela som ze zacne krvacat ale nic, pred mesiacom by sa mi z toho pustil vodopad krvy!!!takze asi som daky pokrok urobila, teda dufam

mogena

mia: VELMI SPRAVNE; ZUBY UZ VIAC NENARASTU. Nevycerpavas, ale je ine ked by som to videla, ja svoju robotu milujem a mam aj velmi vdacnych pacientov. Nemusis pouzivat intedentalne kefky staci ti nit, ale poriadne!!! Je dobre, ze si sa zacala zaujimat, videla som mladych ludi, ktorym vypadli zdrave, krasne zuby.

mia90

boze hrozne to je s tymi zubami.hadam mi vsetko pomoze to co si mi poradila.skusim este dakedy v buducnosti tu elektricku kefku,a hlavne zmena zubara.a ten peroxid tiez skusim,a nebude to penit,alebo stipat ak by som mala daku ranku?

RNG

V ustach sa nachadzaju doslova tisice roznych mikrobialnych kultur, z ktorych je vacsina pre nas a zuby skodlivych. Sirokospektralne antimikrobialne latky, ako tie spomenute pouzivane pravidelne ich znicia s velkou pravdepodobnostou vsetky.
Inac Gingivitis a plaque su vzajomne sa doplnajuce, lebo gingivitis je zapal sposobeny prave roznymi mikrobialnymi kulturami zdrzujucimi sa v v Plak-u a zvyskoch jedla, tiez v krvi, kedze pri gingivitis dasna 24 hodin pomalicky krvacaju, cim zaroven zivia rozne skodlive mikroby v ustach, nech si ich cistis od zvyskov jedla ako dokladne.

mogena

eviva: Zubarka chce zarobit, da sa tam nachvilu prilepit ta biela plomba(composit) ale to na odhalenom krcku(dentine) nedrzi! Pretoze v dentine nas uz vela nervou,krv,lymfu...tak predstav si ako sa lepi na mokry papier... Nic nieje stratene, len sa pozoruj v zrkadle a davaj pozor co robis, lebo my ludia si radi odreagovavame stress z celeho dna na nasich zubkoch...

mogena

Nemozes jemne ani drat! Jazykovy test je super si robit. Na zuby potrebujes 5min vecer 1 min. na medzipriestory a 4 min. pucova a ver mi, ze potom tam nebudes mat nic, zial nas nikto neuci umyvat zuby. Intedentalne kefky su tiez dobre, ale ja ich odporucam najma muzom s obrovskymi rukami, oni by to nedokazali s nitou, alebo ludom, ktory maju korunky, ten rand, kraj, ktory je medzi korunkou a "zvyskom zuba" sa s nitou neda.

mia90

mne tie flacky moc ani nevadia, len uz kazdy detail na zuboch si vsimam tak som si myslela ze ci to zase daco ine nenaznacuje.a tie medzizubne kefky?mam si aj to zaobstarat a aj zubnu vodu, ci radsej ten peroxid?viem ze vycerpavam,ale tak zuby nie su vlasy ze narastu este raz:)

mia90

evina no ty mas aspon 28 ale ja ledva 19 a uz mam problemy, ale verim ze ked teraz s tym daco zacnem robit ze sa to zlepsi.ja som vedela ze take rychle umyvanie a drasticke nerobi zubom dobre,ale sak ked som bola mladsia ani ma to netrapilo no teraz som sa tym zacala viac zaoberat.