Zápal dasien a aj krvácanie

Príspevok v téme: Zápal dasien a aj krvácanie
mia90

nedávno mi zubar povedal ze mam zápal dasien a ze mi krvacaju.krvacaju mi asi tak od prvej triedy,a nikdy som vazne problemy nemala s nimi, ani so zubami,obcas nejaky kaz.poslal ma aj na nejaku dentisticku prehliadku,tam ma mali ucit ako si umyvat zuby a neviem co.ale nesla som tam a chcem zmenit aj zubara, lebo s nim nie som spokojna,a pocula som to aj od viacerych ludi.ale chcela by som sa spytat, viete mi poradit nejaku dobru pastu na to krvacanie a mozno aj nejaku kefku?dakujem

mia90

dafne, k tej hygienicke by som sla keby ma tam poslal hocikto iny, ale môj zubar, z jeho strany slo len o dohodenie.neviem ci si to citala ale on ma s.r.o. no a ona patri k nej.a preto hladam noveho zubara a pockam si na nazor jeho.no nakupila som si kefky pastu a ine prostriedky, tak uvidim co a ako.

dafne

mia90, s tým zubárom máš pravdu...aj ja som dlho hľadala, ale našla som....a to krvácanie nepodceňuj a na tu dentálnu hygienu chod....zubne pasty na tieto problémy podľa názoru niektorých lekárov nepomôžu,iba potlačia problém....treba dať predovšetkým do poriadku chrup....možno ho máš, neviem...ale naozaj toho zubara hľadaj....veľa šťastia....

mia90

mariaa, som vegetarianka 4 roky takze myslis ze pricina môze byt aj tam?zo zaciatku som sa snazila nahradzat hlavne bielkoviny sojou ale po case mi uz aj prestala chutit.takze ten prijem bielkovim mam strasne malo.jogurty jem obcas, syry tak isto,zeleninu malo,a ovocie tiez obcas.ale neviem ci by to mohlo mat vplyv na moje dasna.myslis ze hej?a inak pocula som o chlorele.to je morska riasa.kamaratka mi ju odporucila.ona ju je uz asi 10 rokov.so zubami ani so zdravym nemala ziadny problem.zevraj je to ucinne celkovo ked sa cmula tak v ustach,a potom v zaludku.ale mne to moc nechutilo.ma dakto aj s tym skusenost????

[zruseny12]

mia90,napis si na papier kto ti, co radi...
a postupne to skusaj a sleduj ake su vysledky a podla toho sa riad...
ked uz tak,tak zacni najprv cistenim zubov a uvidis,ked ti budu dalej krvacat dasna,tak to bude iny problem,tak porozmyslaj nad travenim-zaludkom...
a tak postupne to nejak rob...
pises,ze mas oslabenu imunitu,moze aj tam byt problem,mozno ti chybaju nejake ziviny...

mia90

tak dnes som si bola kupit tu kefku curaprox ci ako sa to vola, ale po paste paradontax som musela normalne patrat, a aj tak som ju nenasla.v lekarni ju nemali, v drogerii uz vypredane och.ale kupila som si na zaciatok tiez nejaku na krvacajuce dasna.ta kefka je oproti tej mojej uplne jemna, a makkucka takze dufam ze to zaberie.
mariaa no a kde mam hladat pricinu?kazdy mi hovori inak,jeden ze to je aj rodovo,potom ze ma prefuklo, ze mam slabu imunitu, atd. ale myslim ze so zaludkom to nema nic spolocne nie???no neviem, ja sa do takych veci nevyznam.ale dakujem za rady, mam ich tu tolko ze neviem s cim skôr zacat, lebo vsetko naraz aj tak ucinne nebude.

Ivka 1

Pri zapaloch dasien ,infekcnych zapalov v ustnej dutine,odhalenych krckoch na zuboch,paradentoze a aj ako prevencia pred zubnym kazom je velmi dobra Zubná pasta - 36 % čistého stabilizivaného Aloe + propolis.
Čistí za pomoci enzýmov obsiahnutých v aloe . Propolis pôsobí proti infekciám
Pomáha odstraňovať zubný kameň.

[zruseny12]

samozrejme,ze aj cistenie zubou je velmi dolezite,ale presne ako pise Mira,cistenim odstranujes nasledky,ale PRICINA STALE OSTAVA...a kym ju NEODSTRANIS,tak sa zapalu nezbavis.../jedine,ze zapal je fakt sposobeny len nespravnym cistenim zubov,a to musis zistit sama.../
...aky mas jazyk...mas ho biely,alebo normalny ruzovi?ak ho mas biely,tak mozes mat problem zo zaludkom a crevami...a ked nedas do poriadku toto,stale budes mat problem...
tazko sa takto radi cez PC...zelam vela stastia aby so prisla na pricinu...

[zruseny12]

mia90,mira...ma pravdu moze to byt jedna z pricin preco mas zapal,musis hladat pricinu,je to ako aj z kazdou chorobou...
mne tiez velmi krvacali dasna,a ked som zacala brat Q10,repikom som si vyplachovala usta atd.tak som si dodala vapnik a vsetko,co mi chyba krvacanie prestalo.../pisem ti svoj problem,neznamena,ze musis mat to iste,ale hladaj pricinu aj inde...moze to byt hlbsie.../a co pise mjanik a mira,myslim ze maju pravdu...len treba trochu citat a uvazovat...

mia90

dadka zubar mi moc nepomohol,jedine co mi povedal bolo krvacaju ti dasna (co som si vsimla uz dost davno) mas aj zapal, zajdes za dentickou zaplatis jej 1000 korun,budes tam pol hodinu a ona ti povie.ja nevravim ze tie denticky su zle alebo co,ale zubar by mal tiez vediet poradit.a este nie som v takom stadiu zeby mi vypadavali zuby.ale v tomto pripade slo len o dohadzovanie.
mira ja berem ze kazy su zo skladkosti,z malinoviek atd ale nejake zahlienenie mi asi zapal dasien a krvacanie nespôsobilo.a sladkosti je kazdy clovek, cest vinimkam, tak potom by bolo len male percento ktore by nemalo zapal dasien?trochu som tomu nepochopila...