nedávno mi zubar povedal ze mam zápal dasien a ze mi krvacaju.krvacaju mi asi tak od prvej triedy,a nikdy som vazne problemy nemala s nimi, ani so zubami,obcas nejaky kaz.poslal ma aj na nejaku dentisticku prehliadku,tam ma mali ucit ako si umyvat zuby a neviem co.ale nesla som tam a chcem zmenit aj zubara, lebo s nim nie som spokojna,a pocula som to aj od viacerych ludi.ale chcela by som sa spytat, viete mi poradit nejaku dobru pastu na to krvacanie a mozno aj nejaku kefku?dakujem
Zápal dasien a aj krvácanie
zubar
mira, ako tu tak citam, vsetky choroby su sposobene zahlienenim, to je ako mozne? Kazdemu radis to iste, uplne jedno, aky problem to je, je sposobeny zahlienenim.....Podobne ako Mjanko, nezavadzaj tu ludi, ktori potrebuju naozaj pomoc, prosim ta.....a zvazuj, co tvrdis......
Príčina zápalu ďasien je podobná ako u problémov so žalúdkom - sladkosti, zahlienenie. Pokiaľ tieto neobmedzíme, bude sa zápal stále vracať.
Čistenie zubov je len odstraňovanie následkov, nie príčiny.
Problémy s ďasnami majú tiež prevodnení ľudia. Zvyčajne zo sladkých, aromatických a povzbudzujúcich nápojov.
Povlak tiež spôsobuje zahlienenie , najmä z mlieka a mliečnych výrobkov.
jednozvazkova kefka je dobra na masirovanie dasien, ktore mozes samozrejme robit aj s tou kefkou curaprox.... je to vlastne len taky neaky doplnok, a hlavne je dobra na umyvanie osmiciek, kde ti klasicka kefka nedociahne
leerka a ta jednozvazkova kefka je naco dobra?to som aj ja pocula ze prve pouzivanie dentalnej niti a medzizubnej kefky je este viac krvacajuce.a ze to aj celkom boli,lebo ze ta nit sa môze pri tom tahani zarezat do dasien.alebo tak nejak.a este chcem vediet,viem asi to tam bude napisane,ale ta medzizubna kefka a nit sa ma pouzivat kedy?po kazom jedle,alebo rano vecer?
nevyznam sa moc do akupunktury,ale mam taky pocit ze so zapalom dasien urcite nema nic spolocne,ani to ze mam schladit zaludok.no ale aj to je nazor
kedze sa mi nechce citat cele forum, tak je dost mozne, ze to tu uz bude pisane..takze z vlastnej skusenosti ti odporucam zubnu pastu lacalut aktiv a kefku cupaprox ultra soft, ktora ma 5 460 stetiniek..... a este si kup aj jednozvazkovu kefku.....
mia, arielinka ma pravdu, prve dni ti to bude fakt viac krvacat, len sa nezlakni a pokracuj, je velmi dolezite neprestat, ale aj to aby ti medzizubne kefky prechadzali medzierkou tak akurat, ani nie veeelmi natesno, ani nie uplne lahko....
mjanik, prepac, ty nerozumies ani posmeskom, ani ironii......teda......no, ja uz z teba fakt nemozem......predpokladam, ze aj ty uz 5000 rokov vies, to co vies......
ako tu už odznelo treba použivat medzizubnu kefku a zubnu nit a problemy casom ustupia. zo zaciatku, prvych par dni ti mozu dasna krvacat dvojnasobne ale je to sposobene zapalom a zacinajucim kazom, preto je medzizubna kefka nevyhnutna ku kazdodenne hygiene preto sa ti tam setko usadza a a nevycisti to ani najlepsia kefka. a samozrjeme mekku kefku dobru ziadne smejdy z drogeri... ja mam curaprox taku zltu a som spokojna, pastu sensodyne a naposledy co som bola u zubarky som vychadzala s usmevom pretoze mi ennasla ani jeden kaz aj napriek tomu ze sa mi casto kazia zuby