nedávno mi zubar povedal ze mam zápal dasien a ze mi krvacaju.krvacaju mi asi tak od prvej triedy,a nikdy som vazne problemy nemala s nimi, ani so zubami,obcas nejaky kaz.poslal ma aj na nejaku dentisticku prehliadku,tam ma mali ucit ako si umyvat zuby a neviem co.ale nesla som tam a chcem zmenit aj zubara, lebo s nim nie som spokojna,a pocula som to aj od viacerych ludi.ale chcela by som sa spytat, viete mi poradit nejaku dobru pastu na to krvacanie a mozno aj nejaku kefku?dakujem
Zápal dasien a aj krvácanie
mariaa a to su tablety alebo daky sirup? este som o tom nepocula
mia...KOENZYM Q10...KUPIS V LEKARNI...s chlorelou nemam skusenosti...a lepsie ked si kupis BIO KOENZYM Q10...JE LEPSI,LEBO SA VSTREBAVA POSTUPNE...
teraz som si zase kupila pastu MERIDOL, tiez je to na citlive dasna, mate aj s nou niekto skusenost?
ja som si tiez chcela kupit tu pastu,ale ked som bola v meste tak som ju nezohnala,tak som si kupila inu tiez na dasna,ale ked sa mi minie kupim si tu.vraj ma slanu chut.ale ak mi to ma pomoct tak si budem musiet na to zvyknut.
Mne tiez sem-tam krvacali dasna,alebo sa mi zapalili a niekedy som mala aj slaby zapach z ust.Ale uz taketo problemy nemam.Kupujem si zubnu pastu PARODONTAX.Je trosku drahsia a ma aj chut na ktoru si treba zvyknut,ale vysledok je zaruceny!Ziadne problemy alebo zapach z ust!A tiez je dobre pouzivat elektricku kefku,ktora nielenze super cisti,ale aj masiruje dasna!Normalna kefka tak dobre zuby nevycisti.
uz stvrty den puzivam tu kefku curaprox a vôbec mi nekrvacaju dasna, prvy den asi hej.nemyslim ze by urobila tak velmi rychlo zazrak,ale nemohla som ma to krvacanie z toho ze od jakziva pouzivam tvrdu alebo stredne tvrdu kefku???
ved ale nie kazdy si umyva zuby aj medzizubnou kefkou,alebo pouziva dentalne niti a nemaju zapal dasien,alebo krvacanie.ja viem ze je to aj z toho,ale zuby si umyvam pravidelne.tak nechapem, preco mam ten zapal.
určite si zaobstaraj medzizubné kefky ktoré dokonale vyčistia medzizubné priestory. zápal ďasien je z nedokonale vyčistených zubov. zubnou kefkou sa medzi zuby nikdy nedostaneš. zo začiatku ti budú ďasná krvácať ale pri každodennom používaní bude do týždňa po zápale. radím z vlastnej skúsenosti, na toto žiadne pasty ani tabletky nepomôžu. a tiež si kúp aj zubnú kefku na jednotlivé čistenie zubov. toto praktizuj dennodenne a nebudeš vedieť čo je zápal.medzizubné kefky sa kupujú podľa veľkosti medzier medzi zubami-v tomto ti poradí zubár alebo dent. hygienik (odskúša a odporučí správnu veľkosť).hlavne sa nezľakni toho krvácania zo začiatku, každým dňom bude slabšie a slabšie a o týždeň je zápal fuč.
mariaa a ten q10 to su tabletky alebo co?a kde to zohnat mi tiez môzes povedat.a s tou chlorelou nemas skusenost?alebo dakto iny?
mia,tazko takto radit,ale mozno je v tom problem,mozno nie...ze si vegetarian...treba skusat a postupne vylucovat...moze to byt aj malo vapnika...mne osobne pomohol na krvacanie koenzym Q10.../hoci mne chybaju aj ziviny v tele,lebo mam travenie zle,ale mne tiez velmi krvacali dasna,hlavne ked som si umyvala zuby,brala som Q10 A TAK BEHOM MESIACA SA MI TO VELMI ZLEPSILO....a mozem povedat,ze uz mi nekrvacaju.../