nedávno mi zubar povedal ze mam zápal dasien a ze mi krvacaju.krvacaju mi asi tak od prvej triedy,a nikdy som vazne problemy nemala s nimi, ani so zubami,obcas nejaky kaz.poslal ma aj na nejaku dentisticku prehliadku,tam ma mali ucit ako si umyvat zuby a neviem co.ale nesla som tam a chcem zmenit aj zubara, lebo s nim nie som spokojna,a pocula som to aj od viacerych ludi.ale chcela by som sa spytat, viete mi poradit nejaku dobru pastu na to krvacanie a mozno aj nejaku kefku?dakujem
Zápal dasien a aj krvácanie
Netrap sa za 14dni, toko trva regeneracia dasien bude vsetko ok. Ty si prosim cisti zuby metodov, ktoru opisuje(cervena/biela). Ja chodim na seminara, kurzy, kongresy, dalej studujem...fakt sa vyznam! Ja by som si ale predca rozmyslela elektricku kefku. Ta ti pucuje zuby sama, ty len drzis. Kamoske sa to este ukaze neskor, este ste mlade a vas imunitny system je este odolny, ale ver mi to sa bude casom menit...zial, ani ja som neverila. 3%H2O2 sa neklokta, ale "pretahuje cez zuby", mas to v ustach a hras sa s tym asi 20sek. nemusis riedit, aj ked ti to apotekarka povie, nemusis to je zriadene dost! A vybieli ti ich:-)!
som sa akurat o tom rozpravala s maminou tak ona ma jeden zub odhaleny,ale je to uplne ine ako to co mam ja.ci to co mam ja môze byt len zaciatok??ved ked ani neviem ako spravne treba umyvat zuby, kazdy hovori inak, jeden z lava do prava, druhy z hora na dol, potom dalsi kruzivymi pohybmi.ved ked tak citam tak statystiky hovoria ze stale vacsia cast si zuby umyva len tak na rychlo,a nedava tomu ziadnu velku pozornost, a oni nemaju take problemy ako ja???ja som uz z toho zufala a to mam len skoro 19.sak si zuby umyvam, k zubarovi chodim.mam kamaratku co ma 20 rokov a zuby si umyje len ked ide k zubarovi, to ako nechapem, by som sa aj blbo citila a ma vsetko v poriadku.ja nechcem aby mi zuby vypadali,chcem ich mat pekne:(a s tym peroxidom ako to mam aplikovat, kupit si ho v lekarni a zmisat aj s vodou???a kloktat to?
mia: popisala si tie odhalene krcky velmi pekne. Ano. Zial, spravila si si to sama, pucovala si si horizontalne a velmi silne, asi aj so zlou kefkou zuby!!! Prosim davaj pozor!!! Lebo ako hovorim svojim pacientom o 10rokov sa v zime cez usta nenadychnes! Teda myslim, ze metodu pucovania som opysala pekne. Pozor na tlak! Preto odporucam elektricku kefku, to sa pri spravnom umyvani nestane. Nevadi stalo sa ale pozor! Ta farba dasna ma byt :bledo ruzovucka s takymi oranzovymi bodeckami, a ma to vyzerat ako celulitida:-)! To je zdrave dasienko. Zubna nit je zvyk, ale pozor ako som spominala nejde o odstranenie zvyskov jedla, ale o odstranenie plaqu! teda obidve plochu treba pekne vytriet!!!! Na jednu stranu a na druhu! Neviem ako to vsetko niekto chce stihnut za pol hodinku?! Dentalna hygiena prva trva hodinu a 15min. aj s instrukciami!!! Robila som na Uni-Klinike Graz a teraz vo Wien. A vsade je to tak. Neboj vsetko sa naucis. A budes mat krasne zuby, ale aj dasna, lebo k peknym zubom patria aj krasne ruzove dasna! Co sa tyka 3%H2O2, peroxidu, jediny vedlajsi efekt, okrem toho co som opisala, je ze trochu vybieli zuby, vsetky bielenia su na zaklade peroxidu. Ja mam vybielene zuby a radim to aj pacientom, nieje to skodlive, v USA bielia uz 40rokov!!! Drzim palce!
mogena, dakujem, pri najblizsej navsteve vypytam...
a este som chcela ked si robim tou nitou tak hore a vzadu sa mi to zle robi.mozno mi treba asi len zvyk,lebo som to zacala pouzivat len vcera.a este na ustne vody sa chcem spytat, je to tiez dobre pouzivat?aky to ma ucinok, ved sa to iba vyplachne...a ten peroxid je fakt dobry na to?nebude to dako vysusat sklovinu alebo take daco?
ako som si kupila tu kefku tak mi prestali krvacat, lebo je uplne jemna oproti tej co som cele roky pouzivala,no potom som si kupila aj pastu meridol,neviem ci mi daco pomohlo ale zbadala som ze uz nemam jednu stranu dasna cervenu,ale taku prirodzenu ruzovucku,no skratka ako ostatne,lebo mala som zapalenu len lavu cast hornu.a bolo to aj vidiet ze farba bola ina.len ma este trapi,boze neviem ako to napisat:mam jeden zub,ktory tam kde konci dasno a zacina zub,ked si to tak trochu odhalim tak necitim taky rovny povrch,ale ako keby ryhu.no neviem ci ste pochopili asi nie.ale mna napadlo ci sa mi neodhaluju krcky.neviem ani ako to vyzera ci to teda môze byt to.nikdy som si to nevsimla,iba ked som si tak viac zacala kukat do ust.no a k tej dentalnej hygienicke, ja nemam proti tomu nic,sak verim ze vedia pomoct,ale ja som ju odmietla z toho dôvodu ze v mojom pripade to slo o dohodenie.lebo ked mi povedal zaplatis 1000 korun,budes tam pol hodinu, ukaze ti ako sa umyvaju zuby, tak to som si nepredstavovala ze mi nejak pomôze.ty si hygienicka tak asi vies ze takto to neprebieha ci ano:?????
usiko: Dakujem. Hovoria, ze som dobra, a pri obhajobe diplomu som bola najlepsia v Rakusku. Skripanie zubami je zo stresu. Robim to aj ja. Zubar by ti mal navrhnut taku ochranu na zuby, neviem to po slovensky, "schiene" po nemecky, spravi sa otlacok na dolne zuby (len dolne, lebo to ti zvysi zhryz o cy.2mm, uvolni svaly a setri sklovinu) nato sa natiahne taka umela hmota, to sa vystrihne a davas si to do ust ako ochranu "boxeri", prosim nehnevaj sa ja som sa vsetko ucila v nemcine. To sa vklada do ust na spanie ako nejaky strojcek priesvitny. Je to dobre. Skripanie zubov ma kazdy druhy. Bolo by fajn, keby ti nejaku ochranu nato doktor dal, lak nepomoze ani trochu, sorry, ale je to tak.
mogena, ja zasnem nad tvojimi vedomostami, u nas dent. hygienicky propaguju len najdrahsie ustne vody, podla toho, ktora firma im kolko zaplati.....takze peroxid.....skusim.....mne zase lekar hovori, ze asi v noci skripem zubami, lebo zvrchu mam zdratu sklovinu....sa snazi mi to lakovat niecim, ale nevieme dokedy to pomoze....
Tam sa to vola Dipl. Prophylaxeassistentin, pocula som,ze taka skola bola otvorena v Banskej Bystrici, ale neviem uz 13 rokov nebyvam na Sk.
usiko: Mam diplom ako dentalna hygienicka na uni v Viedni a Grazi v Rakusku a diplom aj v Svajciarku. Nato doktora.