Zápal dasien a aj krvácanie

Príspevok v téme: Zápal dasien a aj krvácanie
mia90

nedávno mi zubar povedal ze mam zápal dasien a ze mi krvacaju.krvacaju mi asi tak od prvej triedy,a nikdy som vazne problemy nemala s nimi, ani so zubami,obcas nejaky kaz.poslal ma aj na nejaku dentisticku prehliadku,tam ma mali ucit ako si umyvat zuby a neviem co.ale nesla som tam a chcem zmenit aj zubara, lebo s nim nie som spokojna,a pocula som to aj od viacerych ludi.ale chcela by som sa spytat, viete mi poradit nejaku dobru pastu na to krvacanie a mozno aj nejaku kefku?dakujem

[zruseny12]

mia90,na krvacanie je dobre brat aj koenzym Q10/kupis ho v lekarni/
a aj vyplachy z repiku lekarskeho su velmi dobre...

mia90

cawte vsetci, diky moc za vase nazory a rady. skusim novu kefku, zubnu pastu, ustnu vodu a medzizubne kefky, a hadam to pomoze,a ak nie, tak navstivim aj tu zubnu denticku.ale najprv musim zmenit zubara

usiko

zubkaaa, prepac...ja som len chcela povedat, ze na take lokalne zapaly ta alpa bude fajn, ale bohuziial tomu, co ma Mia to nepomoze....

mJanik, az teraz som citala, co pises.....teda to su suvislosti....zapal dasien zo zaludka....no, tak to ten zapal sa musel riadne stratit, ked zo zaludka trafil az do dasien....chudak zapal.....no, k tebe len tolko, ze ked nevies o com hovoris, tak aspon ludom neskod, prosim ta.....

zubarka

plne suhlasim s názormi usika, presne ako píše aj medzizubné kefky používať a Čisťit medzizubné priestory a odstranovat pravidelne zubný povlak a kameň, ono 9O % zapalov ďasien je sposobené zlou zubnou hygienou, ja viem povieš si, že však si pravidelne zuby čistím, ale doležita je technika čistenia a tiež tie medzizubné priestory, takže ako piše usiko.
majsterJanik nerozparvaj tu o tom kto je ako vzdelaný, lebo co som si vsimla tak každemu tu odporucas akupunkturu.

usiko

AZubkaaaa, dakujem, vyskusam, ked budem mat nejake male zapaly alebo afty......inak na toto pomaha aj propolisova timktura doma vyrobena, ale to len na okraj.... ale mia hovori o inom zapale dasien....takom, na vsetkych zubkoch, takom nebezpecnejsom a hlavne rozsirenejsom.........

azubkaa

este pred 3 dnami som mala problem , opuchnute dasno pod zubom, neviem, asi nieco s korenom. kamoska mi dala alpu, v ktorej boli namocene klinceky(korenie) ta alpa bola uplne hneda. Potierala som si to dasno tak, ze som si chytila do pinzety kusok vaty, namocila do tej alpy a potierala miesto. Dnes uz nemam nic, uplny zazrak. Ako dlho boli klinceky v alpe, neviem, opytam sa, ale je to super. Riadne to stipalo, ale teraz je to uz okey.

usiko

.....to je prirodzena strbinka, zuby su tak prirodzene stavane, problem je, ze tu medzierku nevidis, preto si to ludia necistia, lebo to tam nevidno....tu medzeru vidno, len na priecnom priereze zubu a pri pohlade zhora, a to je pohlad, ktory ty nikdy neuvidis, lebo si neodrezes zo zubkov.......takze ty za to nemozes....samozrejme, ked mas celkovo medzeru medzi zubami, ktoru vidis aj zvonka, ta sa tvori napriklad, ak ti zub nejaky vytiahnu a ostatne sa poposuvaju na jeho miesto a vytvoria medzery, alebo ak ti zubar zaplombuje zuby tak, ze ti tam necha viditelnu medzeru......

mjanik

zubarka-asi si moc inteligentná neni,keď si tak dovolíš napísať neznámemu a možno staršiemu a skúsenejšiemu ako si ty.Nuž čo ti doporučiť, vzdelávaj sa, aby si tu nepísala takéto veci a čo sa toho zápalu týka,je spôsobené skutočne zo žalúdka,teplo ktoré potom prehrieva ďasna vytvára podmienky pre množenie sa baktérií.....