mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
defcon píšeš o laických metódach, o laických odhadoch, lenže myslím, že väčšina z nás sa o týchto veciach poradí s lekárom predtým ako sa do niečoho pustí, predtým ako našim deťom niečo dáme, nasadíme ;)
BJ a nejake cislo za tym, Ty sice casto perlis takym sposobom, ze sa az cudujem, ale toto je fakt uz vela. Takze podla teba ked prehltnem wobenzym cca 3 hodiny po jedle, tak sa ta tabletka dostane do tenkeho creva, ked je zrovna prazdne ???? Nevadi ti fakt, ze potrava , ktoru zjes, najprv trci v zaludku zhruba 3 az 6 hodin kvoli natraveniu a potom ide do tenkeho creva ? Tak ako si to myslel, ze sa wobwnzym dostane do tenkeho creva prave vtedy ked je prazdne ? Praveze sa dostane do tenkeho creva zaroven s potravou a tam tu drahu pirulu organizmus pouzije ako bezne pankreaticke enzymy, takze smola.
Nic si z toho nerob
Ty magor, tie enzymi sa vstrebu do tela, ked nieje v creve potrava, a robia pracu v tele, preto su take drahe kua a preto su entericky pokryte, aby sa neznicili v zaludku kyselinou.
Ach jaj faith healer, mal by si si pozriet na nejake deje, co prebiehaju v krvi, bunkach atd... len obsahujuce prvok selen alebo zinok obsahuje telo asi 200 enzymov, a je kopa dalsich, telo je doslova preplnene enzymami. Ale tieto stiepia bud bielkoviny, tuky, alebo sacharidy, cize ked sa dostanu do krvi, tak rozkladaju vseliake ucpate cievy, ktore su bielkovinoveho charakteru, mrtve bakterie pomahaju rozkladat, atd... cize telu sa ulavi, lebo toto risia makrofagy a imunitny system, takze sa mu odlahci cast prace, ked beres enzymi. Plus su enzymi ako serapeptaza co rozklada krvne usadeniny. Cize ONI TI NETRIAVIA V CREVE, uz chapes? To by bola skoda, na to sa beru lacne enzymi, s jedlom, tieto sa beru nalacno ABY SA VSTREBALI DO TELA.
za gramatiku sorry, jj za posledne roky sa mi zhorsila a nieje tu moznost editovat prispevky. A pisem strasne rychlo, mam toho na praci vela, a chcem postihat aj odpovedat cez net
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Kamo, ty ked si vystudoval medicinu, tak hanba. Ja by som ti titul odobral. Ale podla mna si fake internet trol.
Ta tabletak wobeznymu NIEJE urcena na jedlo, dokedy ti to mam vysvetlovat. Nema sa premiesat s potravou. Lebo strati ucinok, lebo enzymi sa minu na travenie jedla v creve.
Ale aj vtedy pankreas nevie, kolko ma vylucit. Potravu analyzuje v zaludku, kolko ma tuku, bielkovin sacharidov, podla toho si pripravi enzymi a vyluci to. Ty ani nevies, ze traviaca sustava je jednosmerna tuba? Ved ked sa to vyluci spolu so zlcou na jedlo a posunie dalej do creva, a az TAM sa rozpusti tabletka wobeznymu, myslis si, ze telo tu potravu vrati naspat, aha, pomylili sme sa, tak vraciame enzymi naspat do pankreasu? A reagovat na teba by som nemal, ale ty siris bludy uplne do kazdej temy.
Antilooopa, si mi pokazila prekvapko na BJ....
Ja viem, ze pankreaticke enzymy travia potravu v creve, ty to vies. Len BJ si mysli, ze pankreaticke enzymy posobia na 8. poschodi v panelaku v Ziline, alebo bohvie kde to podla BJ posobia. Sice sa ma pokusil odrbat aspon pravopisnou chybou kedy enzymy napisal ako enzymi, ale nepodarilo sa mu.
BJ , ako spravne pises, wobenzym posobi vdaka gastrorezistentnym tabletkam az v creve, ale kedze z toho jedneho videa na yt , z ktoreho si cerpal vsetky vedomosti , si nezistil, ze aj pankreaticke enzymy posobia v creve, tak si nemohol zistit jednoduchu vec a to, ze ako wobenzym , tak aj pankreaticke enzymy posobia v tom istom tenkom creve, takze pankreas ma uplne presny prehlad, kolko musi vylucit vlastnych enzymov na spravnu funkciu travenia. Teda dlhodobym doplnanim zvonku si pankreas logicky doplni, ze sa nemusi namahat. No, a pruser na svete.
Nic si z toho nerob
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Ja teda neviem, ale učila som sa, že pankreatické enzýmy pôsobia v čreve :-D
BJ, ved si fakt niekolkokrat napisal, ze na mna nebudes reagovat.... ja by som vyvratil co si teraz vybrblal, ale idem radsej pozret ci mi mama popostielala a co mi spravila na veceru.-)))