Kde zohnat kvalitny vitamin C?

Defcon

Ja som sa este nestretol s lekarom, ktory by mi odporucil suplementaciu vitaminmi. Ked som sa raz pytal svojho obvodaka na to, tak mi doporucil navstivit obchod s ovocim a zeleninou.

mimila

zadorka neni to len tak, to, ze lekari odporucaju uzivanie vitaminu C v podobe nejakeho doplnku ma svoje opostatnenie, tento vitamin ma velky vplyv na imunitu a potrebuju ho najma male deti!

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

BJ_2

Stranka l.o.v.c.i sarlatanov je jedna z najhorsich stranok, aku som kedy cital a uz rovno ignorujem vsetky linky, ktore na nu vedu. Vacsinu tlupu ...., zavadzacov a siritelov polopravd som este nevidel.
Ktokolvek kto dava linky na tu stranku a nebodaj ich povazuje ako nejaku referenciu, straca nacisto akykolvek kredit.

Faith Healer

kvetka3

Nemyslím si, že toho vitamínu máme dosť, najmä keď vidím ako sa mnohí stravujeme, že moc zdravo nie a tým pádom ani nemáme z kade mať dostatok toho vitamínu a tiež aj mnohých iných ;)

Defcon

Faith, ale v tom clanku som narazil na jednu zarazajucu vec , odcitujem :
Ak je céčka veľmi málo, až žiadne (avitaminóza), vzniká ochorenie skorbut, ktoré sa prejavuje únavou, letargiou, anémiou, bolesťami kĺbov, svalov, krvácaním (často z ďasien), poruchou hojenia, psychickými, neurologickými zmenami a v prípade neliečenia až smrťou
Tolko citat. Teda autor sam tvrdi, ze vsetci ludia maju malo vitaminu c a mali by sme ho teda brat. Lebo ludia bezne umieraju , dokonca vo veku okolo 75 az 100 rokov je to priam pravidlo. Teda z toho citatu je zrejme, ze tito ludia maju nedostatok vitaminu c a kedze sa umelo nedopovali, tak zomreli. Neviem sice ako by to bolo, keby sme vsetci hltali tabletky cecka a teda by nik neumieral a zili by sme vecne.....mnooo neviem.