mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
Ale v minulosti nebola zdravotna starostlivost.
Aj tak nie je potrebne sa dopovat syntetickymi vitaminmi. Ich vyuzitelnost je minimalna a cely tento priemysel je len o ziskoch a reklame, ale nie o potrebe.
Ale co chceme ? Sami sme tento vlak vybudovali a nasadli don. Teraz sa v tom vezieme. Cely nas zivot je posunuty do instant rieseni. Byvame v kralikarnach, zereme polotovary, chemia vsade okolo nas, elektrosmog tiez a nahaname sa viac ako mukli v koncentrakoch. Vsetko zle.
Ale synteticke vitaminy su zbytocne, nic vam nedavaju. Chodte do nejakej dediny a kupte si ovocie od nejakeho dedka na jeho dvore.
Faith Healer lenze kedysi to bolo ine. Choroby boli ine. Neboli take odolne. Necihalo tolko zdravotnych problemov na nas, ako teraz ciha na nase deti.
No a co by si chcel ? Kupujes ovocie a zaleninu v supermarkete, vsetko rychlene, slachtene a odtrhnute pred rokom, dozrievajuce v sklade. Chod von a dopestuj si to sam. Pri spravnom hnojeni tam mas zas ten 1 gram
Príklad v r.1982 bolo v 100g špenátu 1,0g železa v r.2013 bolo v 100g už len 0,008g!Už
Jean , nevadi ti, ze pokles len o 100% by znamenalo, ze v ovoci by neboli vobec ziadne vitaminy ani mineraly? A tvojich 1.000 % znamena potom aky pokles ?
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Pokles vitamínov a minerálov v ovocí a zelenine za 40r.je až 1000%!!!
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
defcon jedna vec je o čom si ty presvedčený a myslím, že druhá vec môže byť pravda :)
s takýmito vecami, s vitamínmi, so zdravím dieťaťa sa podľa môjho názoru neoplatí hazardovať!
..defcon nie je to tak..myslim, ze mnohe mamicky..aspon teda za seba mozem povedat, ze mi zalezi na tom aby dieta bolo zdrave a pre zdravie dietata urobim vsetko a osobne by som nemala odvahu hazardovat s nim..!