mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
test nepresiel mi prispevok
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Nemyslím si, že toho vitamínu máme dosť, najmä keď vidím ako sa mnohí stravujeme, že moc zdravo nie a tým pádom ani nemáme z kade mať dostatok toho vitamínu a tiež aj mnohých iných ;)
Faith, ale v tom clanku som narazil na jednu zarazajucu vec , odcitujem :
Ak je céčka veľmi málo, až žiadne (avitaminóza), vzniká ochorenie skorbut, ktoré sa prejavuje únavou, letargiou, anémiou, bolesťami kĺbov, svalov, krvácaním (často z ďasien), poruchou hojenia, psychickými, neurologickými zmenami a v prípade neliečenia až smrťou
Tolko citat. Teda autor sam tvrdi, ze vsetci ludia maju malo vitaminu c a mali by sme ho teda brat. Lebo ludia bezne umieraju , dokonca vo veku okolo 75 az 100 rokov je to priam pravidlo. Teda z toho citatu je zrejme, ze tito ludia maju nedostatok vitaminu c a kedze sa umelo nedopovali, tak zomreli. Neviem sice ako by to bolo, keby sme vsetci hltali tabletky cecka a teda by nik neumieral a zili by sme vecne.....mnooo neviem.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Az nechapem, ked citam niektore tie vase komentare, ved nech kazdy si zaobstara vitamin C ako chce :)
Defcon :-D, dobre píšeš pre obhľad. Tým chceš povedať, že má jesť aj prirodzené zdroje vit. C?
Je veľa liekov ktore obsahujú vitamín C. Ja som raz užívala tento onlinelekaren.sk . Stačí len jednu tabletu hodiť do pohára s vodou a vypiť.
Najviac vitaminu c obsahuje zemegula.... v porovnani napr s hviezdami ho je na zemeguli miliardu miliard krat viac ako ho je vo vsetkych hviezdach nasho vesmiru. ( pri predpoklade nenuloveho mnozstva vitaminu c vo hviezdach)
Takze tak