Velmi ma trapi moj menstruacny cyklus. Mesiaciky mi niekedy meskaju aj dva tyzdne. Okrem toho mavam stale vytok (ktory sa v priebehu cyklu meni). Mamina vravi, ze to nie je normalne a mala by som ist ku gynekologovi, ale ja sa strasne hanbim a bojim. Poradite prosim? Dakujem
-----------------------
Článok na tému "Menštruácia" www.zdravie.sk
Sekcia "Antikoncepcia" www.zdravie.sk
Článok na tému "Tehotenstvo" www.zdravie.sk
Nepravidelná menštruácia
Zuzka a čo hovorí tvoj gynekológ na to, že máš v prvé dni takú silnú menštruáciu, že ti až tečie? Veď to nie je sranda!
a zabudla som dodať, že ju mám veľmi
ale veľmi silnú. prvé 3 dni mám hrôzu isť do roboty. niekedy keď vstanem zo stoličky, tak mi tečie až po kolená.vtedy vždy nosím čierne nohavice. pre istotu mám v igelitke jedny náhradné.
ahojte. ja mám 31 rokov, a tiež mám nepravidelnú menštruáciu. niekedy ju dostanem 2 dni pred termínom, niekedy 10 dní pred termínom. raz mi trvá 5 dní, raz 9 dní.
tento mesiac som to mala 6.8. a trvala 5 dní, a dnes je 28.8. a dostala som opäť.
Dobry. Ja mam este len 14 rokov, no trapi ma ista vec. Za tento mesiac uz mam druhu menstruciu. Najprv som mala na zaciatku a po nejakych 17 dni mi to zase prislo. Bojim sa, aby s tym nebol nejaky problem. Aj ked mi mamina povedala, ze v mojom veku je normalne ze to mam taketo nepravidelne, no prosim poradte aj vy :). Vopred dakujem.
prosím vás,staršie návštevníčky...ak by ste mi mohli niakym spôsobom poradiť...vyššie uvádzam dôvod omeškania môjho cyklu.no mam problém aj s výtokom...nemusím vám asi hovoriť aké je pre mňa ako ženu hovoriť o niečom tak chúlostivom-tu...nie to ešte niekomu, kto si vás prezerá a môže vám oznámiť tú najhoršiu správu vo vašom živte...a teda!vždy som mala výtok už ako malá..no ak mam správne informácie mal by byť priezračný a vodistý...bohužiaľ ten môj je odjakživa akýsi prepáčte-želatínový, slizovitý...a posledný mesiac nabral aj malé hrudky bielej farby akoby niaky hnis.ohromne som sa prestrašila..trvá to už asi týždeň aj pár dní.prosím ak ste niečo podobné zažili alebo o tom aspoň počuli..tak sa mi ozvite...
nooo...slečny, na tom niečo asi bude!!adka a julka 13...mam takmer 19 a za posledný mesiac som tiež čo to zhodila, pomocou delenej stravy...meškajú mi už mesiac a to isté sa mi stalo pred rokom, za rovnakých podmienok...len toľko som snáď chcela...budem na vás myslieť!
baby, takže nepravidelný cyklus, mala som s tým problémy od samého začiatku, v 16 som dostala prvý menzes, meškal mi hneď na druhý krát, šla som ženskej, vraj to je normálne v začiatkoch, mám prísť o rok, ale bolo to isté, stále mi vravela že je to normálne, vôbec ma neprezrela, len sa ma slovne pýtala, ja som sa ničomu nečudovala, veď prečo aj neveriť lekárke. Ale prišiel zlom, začali sme sa s manželom pokúšať o bábo, nedarí sa, dala som sa preložiť od mojej gyndy k druhej a tam skoro z nôh spadli,keĎ zistili, že ja v mojich 24-och rokoch som nemala ani raz spravenú prehliadku. Všetky vyšetrenia som absolvovala vo viere, že mi je pomoci. BOla som na laparoskopiu kde mi zistili nepriechodné vajcovody z častých prechodených zápalov, teraz mi ostáva umelé oplodnenie. Takže ak môžem poradím, so všetkým čo je vám zvláštne, hociaký výtok, alebo mierne pobolievanie v čase nachladnutia, bežte s tým doktorke, lebo v budúcnosti môžete ľutovať, ja len toľko k tejto téme
vevulka nemusis sa bat ja som raz mala 8 dni a raz 5 takze pravde podobne je to normalne.
adka, az som sa zacudovala, ked som precitala tvoj prispevok, tiez mi meska a tiez som v poslednych mesiacoch zhodila 10 kil vdaka delenej strave. zazila som tiez velmi stresujuce leto a dufam, ze sa mi to coskoro upravi. neviem, ci pricinou meskania je strata kil, ale sme uz 2.ozvi sa, ako si dopadla, lebo ja sa chystam na preventivku...papa
mišel, je to v poriadku, že ju ešte nemáš. každá z nás dospieva inak, niektorej to príde skôr, niektorej neskôr. ty sa preto ale vôbec netráp, buď si istá, že ona príde, keď na to bude vhodný čas a zatiaľ si vychutnávaj život bez nej, pretože máš o starosť menej:) inak - v 14 je vcelku normálne, že ju ešte nemáš, počkaj si pár rokov a ak by ani dovtedy neprišla, tak zájdi za gynekológom, či je všetko v poriadku. zatiaľ ale nemusíš vôbec stresovať, ona časom určite príde.