Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nepravidelná menštruácia

Príspevok v téme: Nepravidelná menštruácia
Zuzana19

Velmi ma trapi moj menstruacny cyklus. Mesiaciky mi niekedy meskaju aj dva tyzdne. Okrem toho mavam stale vytok (ktory sa v priebehu cyklu meni). Mamina vravi, ze to nie je normalne a mala by som ist ku gynekologovi, ale ja sa strasne hanbim a bojim. Poradite prosim? Dakujem
-----------------------
Článok na tému "Menštruácia" www.zdravie.sk
Sekcia "Antikoncepcia" www.zdravie.sk
Článok na tému "Tehotenstvo" www.zdravie.sk

T_Janulienka

ahojte..mam 16 menstruaciu mam od 13rokov stale som ju mala pravidelne teda na taky 28-30 den stale 5-6dnovu prevazne rovnako silnu lenze po prvom sexe(cca pred rokom) sa mi strasne rozhadzala menstruacia...najviac ma vdsak trapi posledne mesiace (jul-august)..v juli (6teho)dostalasom ju po 46dnoch a len kratku na 3dni...na zac. augusta (3teho) som sa potesila ze uz pride konecne nacas lenze prisla ale len na dva dni a este slabsia ako predtym a predvcerom som to dostala zas:( neviem uz co s tym mam robit...
lekarom neverim vobec.

ajka22

vdaka, teda, ak upravi svoje stravovanie, malo by sa to napravit? a ak jej to nahodou neprejde, moze byt chyba niekde inde?.. a teda v com je problem, preco si ine zeny nemusia davat pozor na vyber stravy a ona ano? je viac zien trpiacich takymto problemom? alebo je to velmi zriedkave? dakujem

RNG

oprava,
Prebytocne estrogeny alebo latky spravajuce sa ako estrogeny=fytoestrogeny(soja, niektore plasticizery na umele hmoty)...

RNG

Prebytocne estrogeny alebo latky spravajuce sa ako estrogeny(soja, lasticke latky...)vykolaja normalmy menstruacny cyklus.
Vratit ho spat do poriadku casto staci brat polotovary, z ktorych si telo vyrovna hormonalne hladiny ako napr Yam, pupalka, damiana Dong Quai.
Jam obsahuje Diosgenin, z ktoreho si telo vie vyrobit zakladny hormon DHEA a z neho rozne ine potrebne, najme progesteron, ktory sposobuje udrzanie si vystelkov maternice, tj posobi proti silnym periodam a umozni otehotneniet.
Na znizenie hladiny estrogenu v tele (estrogenovy metabolizmus) pomaha DIM(diindoilmethane), latka vytazena z kapustovin a pouzivana protirakovinne, alebo tiez chrysin(flavone X, vytazok z passiflory) ktory znizuje premenu testosteronu na estrogen

ajka22

Cauko, mamina ma problem s menzesom..krvacanie aj 12 dni, chodi jej hocikedy, bola na vysetreniach u 2 lekaroch a vraj nic vazne a konkretne nema. jej vek je 44, ma to uz asi 4 roky, viete poradit??

jablonkaa

miska, zajdi aspon za obvodnym lekarom a povedz ze mas caste krvacania, nech ti vysetri krvny obraz, ci nie si chudokrvna, z tej straty krvi. urcite ti poradi, co dalej. ale ak to trva rok, mne sa to uz nezda byt normalne.

miska

no uz rok ju mam asi tak nejako... no uvidim teda jak to pojde dalej, len sa bojim tych vysetreni, kedze som zatial nebola na ziadnom... mamina vravi, ze je to celkom normalne ze mam dva krat do mesiaca, ze v mojom veku to je normalne, ale predsa sa bojim, no aj tak dakujem :)

jablonkaa

miska, no ano, taketo nepravidelnosti v tvojom veku mozu byt normalne, ale aj nemusia. ak sa to stane obcas, nic sa nestane, ale ak budes mat trvalo krvacania kazde dva tyzdne, nebodaj este dost silne, radsej vyhladaj lekara. povedz mu o svojich problemoch, urcite ti vysetri hormonalny profil a vysetri reprodukcne organy, aby si sa nemusela strachovat.

aduliena

Miška, ak si menštruáciu dostala len nedávno, tak je to normálne, že v začiatkoch ju máš nepravidelne, viac dní, viackrát a tak. To sa ti musí ustáliť. Keby to tak bolo vždy, až vtedy stačí vyhľadať lekára.