Prirodna farba na vlasy - Henna

Príspevok v téme: Prirodna farba na vlasy - Henna
rihanka

Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk

mirka 23

Neviem, prečo to nemôže prísť do kontaktu s kovom, ale radšej to neskúšam, podľa mňa to môže nejak zreagovať.

Zábal - 4 sáčky by ti mal vystačiť, aj keď si myslím, že ti vystačí, len tak tak. Ale vyskúšaj, to uvidíš.

Hennu musíš najprv vyskúšať a potom uvidíš, aké potrebuješ množstvo a aký odtieň.

Lucinka33

Vo farbe su len 2 sacky farby. Rukavice si radsej daj, ale aj keby si ich nemala, nemyslim, ze by sa nieco mohlo stat.

kremik

preco to nemoze prist do kontaktu s kovom? viem, ze je to na krabicke, ale nechapem..no mam vlasy do pol pasa a strasne huste. myslite, ze jeden zabal, co su 4 sacky, mi vystaci? snad ano...a este, to je sacok na hlavu co tam pribalili? ja som myslela, ze su to rukavice...no nic:D ale predpoladam, ze aj pri nanasani zabalu si musim dat raukavice. sorry,ze sa pytam take prkotiny:D ale s tymto fakt nemam absolutne ziadnu skusenost...zatial:P

mirka 23

No a aj farbu si nechaj na hlave aspoň 2 hodiny, zábal môžeš pokojne aj dlhšie. Ja si dnes idem dať Hennu na celú noc, tak potom dám vedieť, že ako.

mirka 23

Aj ja nanášam rukami, ale rozdelím vlasy aspoň na polovicu. Je lepšie, keď ti to nanáša niekto iný, lebo ja keď si to dávam, tak to mám potom po celej kúpelni:)
Zmiešaš Hennu normálne, zaleješ ju horúcou vodou (pokojne aj vriacou, tak 90 stupňovou). Nepoužívaj nič kovové, ja to miešam v plastovej miske buď s plastovou vidličkou, alebo devenou varechou, tiež nepoužívaj kovové sponku, ale len gumičky. Vlasy po nanesení henny zabaľ do sáčka (ktorý je pribalený) a zabaľ do uteráka, aby boliu vlasy v teple, pred zmytím si ich môžeš ešte nahriať fénom, vtedy Henna ešte lepšie chytí.

mirka 23

kremik a môžeš zmiešať aj farbu so zábalom, tá farba bude potom jemnejšia. Ja som to tak dávala neteri. Má vlasy skoro po pás a má ich dosť husté. Zmiešala som dva sáčky farby a jeden sáčok zábalu (štvrtina z krabičky) a bolo to málo.

Lucinka33

Kremik, mozes tam pridat aj citron, ale neviem ci to nieco zmeni. Ta citronova stava sa tam pridava preto, aby lepsie chytila farba, vraj sa uvolnuju cervene pigmenty. No neviem, ale myslim, ze pri zabale to nie je potrebne, lebo ten nefarbi. Ale mozes tam pridat fakt hocico, co je prirodne.

kremik

no baby, dnes som si kupila ten henovy zabal, ta farba sa mi zda byt strasne mala na moje vlasy...len chemicke potrebujem min dve, ked mam fak dlhe vlasy aj to je malo. toho zabalu je viac tak ze vyskusam a potom uvidim, ci si dam aj farbu. mam vsak taky problem, ze neviem ako urobit tu kasu. na obale sa pise, aby som to zaliala vodou, ale kazde video, kde nanasuju hennu hovori, aby sme tam pridali citronovu stavu, vraj to musi zoxidovat a ta je kysla...ako to robite vy? a nanasate to stetcom alebo ako?