Prirodna farba na vlasy - Henna

Príspevok v téme: Prirodna farba na vlasy - Henna
rihanka

Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk

Lucinka33

Tu vodu mozno neskor skusim. Teraz mam odlicovac Balea, tiez z DM. Taky olejovy dvojzlozkovy a ten ma vobec nestipe, aj ked od prirody ma asi riadne daleko :)

lenkal

aj ja mam zoznam E-cok, aj to nosim v penazenke:) ale tiez to uz velmi nesludujem. Alverde v DM kupujem uz asi 2 roky.
Mne ten odlicovac na oci z nechtika vyhovuje..ale sestre tiez nerobil velmi dobre tak teraz pouziva pletovu vodu s vytazkom z divych ruzi pre citlivu plet /aj na odlicov. oci/ a je vraj super

Lucinka33

Dobry napad, nosit to v penazenke. Ja som niekedy nosila v mobile zoznam E-cok, ale uz ma to prestalo bavit :D Som rada, ze si tu napisala, chcela som sa o tom dozvediet viac. Ja viem len to, co sa mi podarilo vygooglit :) Mas pravdu, Alverde je dostupna kozmetika, lebo vsetky tie ostatne prirodne kozmetiky byvaju velmi drahe. Ale do DM ju u nas zacali dodavat len nedavno, nie? Predtym som si ju nevsimla.

lenkal

Lucinka33, tak ten zoznam skodlivych latok pridavanych do kozmetiky /na ktory si ty uviedla link www.futurebass.tym.sk / som nasla asi pred 10 rokmi v nejakom casopise...opisala som si tie latky a od vtedy to nosim v penazenke a stale som kontrolovala kozmetiku ci je ok ale nie...bohuzial skoro v kazdom pripravku som nico skodlive nasla...postupne som sa tym zacala zaoberat...informacie zhanam na nete alebo aj literature, casopisoch...pred par rokmi som objavila tuto prirodnu kozmetiku, ktora neobsahuje synteticke latky tak som sa velmi potesila...inac tych znaciek je viac...nieco som objednavala aj z internetovych obchodov lebo sa to neda zohnat inde...ale alverde je myslim najlacnejsia a nemusim ju objednavat staci zajst do dm

Lucinka33

Tak to je super, kupim si ho, len musim minut este kopu samponov a balzamov, co mam v kupelni. Je mi to fakt luto vyhodit. Ja mam vlasy krepovite, to ma hneva, musim na nich davat kopu olejcekov. Snad mi ten sampon pomoze. Inak, co mam ten tonovaci krem, tak mi tiez pomohol, dost sa mi zuzili pory na nose :) Akurat s odlicovacom Alverde som nebola spokojna, stipali ma velmi oci z neho.

lenkal

Kiki, bazfarebnu hennu som kupovala pred par dnami z DM..stoji tam presne 4.48 eur. farebna stoji 2.98 eur v DM /v tescu som ju nasla tiez ale tam je drahzsia/.
Sampon Alverde stoji okolo 60 - 80 sk /200 ml/.
Inac plno produktov tejto kozmetiky ziskalo ocenenie od nemeckeho magazinu Oko - Test. Hodnotenia tohto magazinu testujuceho rozne vyrobky z ekologického hladiska su povazovane za velmi prestizne. Hodnotenie "velmi dobry" /co je najlepsia znamka/ ziskal napr. osetrujuci sampon s olivami a henou, sprchovy gel s bambusom a grapefruitom, kondicioner s ibistekom a aloe, .... Ja vidim velky rozdiel v kvalite vlasov...po tomto sampone /nop pouzivam ich uz dlhzsie/. Ked som pouzivala tie sampony plne chemie ako pantene, nivea, dove...vlasy mi akoby nieco zralo..konceky som mala roztiepene, suche...teraz je to omnoho lepsie..a ani mi tak nevypadavaju ako predtym:)

Lucinka33

Inak, uz som si umyla tu hennu s kakaom rano. Dost bordelu z toho bolo :) Uz mi schnu vlasy, zatial rozdiel vo farbe nie je velmi viditelny, ale zdaju sa mi take viac hnedo-cervenkaste :) Uvidim,ked vyjdem von na denne svetlo.

Lucinka33

lenkal dakujem, tak uz viem aky sampon si kupim najblizsie :) a kolko asi stoji? A odkial mas informacie o tych skodlivych zlozkach? Zaujima ma tato problematika, dakujem.

jjulia

Ahojte.. Neviete mi poradit? Chcela som vyskusat hennu sampon na vlasy s odtienom rysavej, ale znama mi povedala, nech si ju nedavam, ze vsetky henny chytaju az do oranzova, aj tie, ktore by nemali mat odtien rysavej, a ze sa tej farby potom nezbavim.. Neviete, ci je na tom nieco pravdy? Dakujem

lenkal

Lucinka33, od Alverde mam doma 2 sampony /s vytazkom z brezy a salvie a s citronovym kvetom a marhulou/ , ani jeden neobsahuje Sodium Laureth Sulfate. Obsahuju sice Sodium Coco Sulfate, ale....SCS je bezpecnejsou alternativou SLS, neobsahuje rakovinove vedlajsie zlozky na rozdiel od SLS. SCS je derivatom cisteho kokosoveho oleja. SCS cise pozostava na 50% z SLS a inych derivatov, ale je v poriadku.

Pozrela som aj zlozenie head & shoulders. Nasla som tam 4 skodlive zlozky...to je este v pohode...lebo ked to porovnam s inymi znackami kde je pridanych k tomu este vacsinou 4-5 druhov parabenov...tak sa ten pocet syntetickych latok vysplha na aj do 8- 10. Ked to potom porovnam s Alverde kt. neobsahuje ziadnu /max ten SCS/ tak je to super:)))