Prirodna farba na vlasy - Henna

Príspevok v téme: Prirodna farba na vlasy - Henna
rihanka

Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk

A.nett

no.. kupila som si dnes hnedu a ciernu hennu.. tu z DMka. vnutri su 2 balicky tenhenny a tie sackove blbosti.. takze mam 2 sacky hnedej a 2 sacky ciernej.. ako to mam zmiesat? mam si dat vsetky? alebo len tie 2 hnede a 1 ciernej? chcem mat taku tmavo hnedu.. :-)

A.nett

Mirka23 tu nahodou dnes nie je? je tu nejaka holka ktora si farbi vlasy hennou a pomoze mi trosku? uz ju mam kupenu a chcem si ich zajtra nafarbit pls ozvyte sa mi niektoooooooo..

sweet_lolitta

dionee> s ciernom hennou skusenosti nemam, no viem, ze kava aj kakao aj cierny caj su fajn, preto ich mozes vsetky zmiesat, kym ti nevznikne pasta. Odporucam ti este vymackat do zmesy aspon polku citrona, aby ti farba lepsie chytila, kludne aj cely.

Henna a chem. farby sa nemusia preto, lebo funguju na rozdielnom principe.
Chem. farba na to, aby sa dostala do vnutra vlasu potrebuje peroxid a amoniak. Vlas ma casto po dlhodobom uzovani narusenu strukturu, je poskodeny.
Henna nema schopnost sa dostat tak hlboko do vlasu, preto je potrebne zalievat ju prirodnymi kyselinami, napr citronom. Henna sa vsak na vlase vrstvi, ona ho obaluje. Preto je vlas po dlhsom pouzivani pevnejsi a menej sa lame. Henna ho takto chrani aj pred UV ziarenim.

dionee

Ahojte..
Zajtra si chcem dat PRVY krat henu ciernu..
Citala som o vselijakych prisadach co si tam baby davaju.. Tak som si vymyslela ze si tam dam- svedske kvapky urcene na vlasy / su aspon tmave/, potom nechtikovy olej na tmave vlasy- to miesto olivoveho oleja aby sa vlasy nevysusili.. a potom kakao.. A zalejem to - rozmyslam nad- ciernym cajom, alebo kavou.. co je lepsie???:.. Skoda ze nemam cernice, to je vraj prirodna farba na cierne vlasy z bylin a plodov.
Ako dlho mam nechat tuto zmes kym si ju dam na vlasy?.. A inak tak ma furt napada, ze ked sa hena nema rada s chemickou farbou preco znesie chemicke sampony?... Ja si po nej dam na vlasy prirodny od alverde.

A.nett

to som si precitala aj tam co si mi poslala ten link.. ze sa potom vlasy lesknu.. to je super urcite to asi buduci tyzden vyskusam.. :-) skusim hnedu s ciernou... myslis ze to moze chytit na rysavo? asi nie ked tam dam ciernu ci hej?

mirka 23

:D Nie henna nepušťa tak ako chemicke farby. ale vymyva sa, preto treba hennovanie opakovať aspoň raz za mesiac, vtedy su vlasy super.

mirka 23

prečítaj si tuto temu, radila som tam kočke, čo tiež išla davať prvýkrát hennu, najdeš tam asi všetky podrobnosti o henne.
www.zdravie.sk

Najčítanejšie články