Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk
Prirodna farba na vlasy - Henna
Aha, no ja mam tiez tmave vlasy (tmavohnede), mozno by mi to podobne chytilo. Ale to sa neda povedat, henna kazdemu chyta inak. Ja cervenu farbu prave nechcem, ale raz by som mohla skusit, nech je aspon nejaky odlesk pre zmenu, vsak sa to vymyje :)
mirka - neé, nerobila som pokus na mame :D ona si farbí vlasy hennou už cca 5 rokov nakoľko je silno alergická na chem.farby a ja som ju do henny navliekla - takže ja jej ju aj zháňam a kupujem :) ved vieme aký to je problém tu na SK.
Lucinka - hej chytila do takej tmavšej hnedej s nádychom do červenozlatava-tehlova?, no, tuším sa to nedá úplne opísať :D ale je to pekná farba ak niekto chce tmavšiu farbičku nie nejakú moooc červenú ale ešte musím podotknúť, že moja mamina má tmavé vlasy+šediny
-inak už sa teším na hennecolor-bordo :)
Prava henna teda Lawsonia Inermis farbi na cerveno-oranzovo. Cierna a bezfarebna henna uz vlastne ani nie je henna v pravom slova zmysle. Cierna je robena z rastliny indigo (Indigofera tinctoria) a bezfarebna z rastliny Cassia obovata. Ostatne odtiene sa robia miesanim tychto a pridavanim inych rastliniek. V horsom pripade sa pridavaju chemikalie, ale take farby si nekupujem. Teda dufam, ze ked nie su napisane v zlozeni, tak tam fakt nie su :)
ale ved ako som pocula, cisto prirodna a prava hena je len hneda a cierna...ziadne cervene
gloss, cervena jej chytila na cokoladovu? wau, aj ja chcem :)
Kuku, kvalitnu hennu a podla mňa nie draho sa da objednať u Yvet (yvettemarquise@yahoo.fr) To je tá, čo spominala Lucinka. A predavaju Hennu aj v DM alebo v Tescu, ale ta je taka obyčajna.
Sade, davala som si hennu pravidelne každý mesiac, podla luny :) A vlasy som mala oveľa hustejšie a kvalitnejšie. To sa proste nedá opísať. Ja mám blond vlasy, takže sú redšie, lebo blond vlas je tenší. No a henna mi riadne pomohla. Len teraz v lete mám pauzu, lebo chcem aby mi slnko zosvetlilo vlasy a henna chráni vlasy pred slnkom.
čaute baby :) mame som kúpila hennu od Ivett Mumtaz-červenú, 1.deň to mala dosť svetlé také ryšavooranžové hlavne na šedinách ale cca na 3.deň jej to krásne zoxidovalo a teraz to má také akoby čokoládové-fakt pekné :)
- inak ja tiež farbím podľa luny :) a viem že najvhodnejšie je farbenie za panny a strihanie za leva :) čiže tento štvrtok, piatok strihám končeky a v sobotu alebo v nedeľu farbím.
Strihanie vlasov pri dorastajúcej Lune - vlasy rýchlejšie rastú
pri ubúdajúcej Lune - rastú pomalšie, ale hustnú.
Panna - farbenie, trvalá, úprava účesu,
Lev - strihanie.
Nevhodné - umývanie a úpravy vlasov v znamení Rýb.
Nestrihať v znamení Kozorožca.
www.antear.sk
www.magazinluna.sk
Tak sa spytaj, ak mas moznost. Arabske henny by mali byt kvalitne. Len skoda, ze sa tazko zhanaju.
chcem farebnu, prirodnu. aby mi trochu zafarbila hnede vlasy. inak ma aj napadlo opytat sa arabiek.. v nasom meste je ich dost a s nejakymi sa moja mama pozna kedze je predavacka v obchode kam chodia. ale nebolo by zle keby aj tu niekde zozeniem