Prirodna farba na vlasy - Henna

Príspevok v téme: Prirodna farba na vlasy - Henna
rihanka

Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk

Lucinka33

mnamka, hennu na kadernicku? to sa v kadernictvach nerobi. henna sa nechava na vlasoch posobit niekolko hodin, aby ich dostatocne zregenerovala a natonovala. To by museli mat v kadernictvach lozkovu cast :D

Lucinka33

teraz pozeram, ze je to stranka z Noveho Zelandu? Tak tie ceny budu asi ine, ako som myslela. Myslela som, ze su v USD :D

miselinka

Tak fajn, objednala som si ju z internetu, tak skusim do nej popridavat nejake tie prisady a uvidime co to spravi :) Dakujem pekne, dam ti potom vediet ako to dopadlo :)

Lucinka33

Do henny mozes pridat hocico. Cierny caj a kava by mohli pomoct farbit. Mozes pridat kakao, med, zltok na regeneraciu. Dobre je pridat aj olej. Ale minule tu baby pisali, ze do indiga sa nema pridavat nic kysle a ma sa zalievat max. 60 stupnovou vodou, inak sa znici. Ale toto bola pre mna novinka, vzdy som davala bud citron alebo ocot. Skusim nabuduce bez pridavkov. Logona aj Sante by mala byt dobra, len je dost draha (pre mna) :) Potom napis vysledok :)

miselinka

Lucinka dakujem za info, asi ju teda vyskusam. Uvazujem o henne Logona alebo Sante - nasla som ich na nete, tiez som pocula ze ta z DM-ky je nic moc. A nevies mi poradit co by som do tej ciernej mohla pridat? Zalejem ju asi ciernym cajom, rozmyslam o pridani nejakej kavy alebo podobne - myslis ze to napomoze tej farbe aby co najlepsie chytila?

Lucinka33

miselinka, cierna henna by ti mohla chytit na tmavo, ale neviem ci to bude cokoladova. A nekupuj si ciernu z DM, ta vobec nechyta. Cierna henna je vlastne indigo, ale to nevadi, lebo je to rastlina, nijak neskodi. Prava henna je len ta, co obsahuje cistu lawsoniu inermis a ta ma, zial, len jeden odtien a to je taky tehlovo cerveny. Ostatne odtiene sa robia primiesavanim napr. orechov, indiga, harmanceku atd.