Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

zuzic

kanada ja ti moc neporadim len tolko ze do martina sa da dostat aj bez uplatkov. poznam vela kamosov vo sa tam dostali aj bez uplatkov. a ked ide o tie doucovania, moj kamarat sa nikdy nedoucoval a ani moc neucil, dal si prihlasky na tri skooly a jedna z noch bola medina. sam tomu neveril ze sa tam dostal. teraz je stvrtak a nemenil by. dostanes sa tam ver si! urcite! drzim ti palceky urcite sa tam dostanes

kanada

Ahoj cellula,bibibi ako sa Ti studuje na medicíne,prosim poradila by si mi ako na to som tretiacka na gymku a neviem ako sa zacat pripravuvat na skusky aj ked viem ze je predomnou rok no predsa len chcem uz zacat ako si sla na to ty? prosim porad mi neviem ako si mam poradit moji rodicia som robotnici nemame na uplatky da sa dostan na medicinu v Martine aj bez uplatku prosim prosim je to moj sen len sa bojim...vsetci sa doucuju platia si za to no nasi mi nemaju z coho tak skusam sama ..zuzka

milanko10

Ahojte vsetci, chcel by som vas poziadat o radu...chcem ist na medicinu a zhanam si uz iba testove knihy...mohol by mi niekto poradit kde zozeniem testove knihy (najnovsie) na lekarsku fakultu kosice?? ak niekto maaa rad by som kupil(ovsem za rozumnu cenu) prosim napiste ak ma niekto blizsie info na e-mail alebo 0915183449
dakujem velmi pekne

babenka1

lesslie: to nie je o inteligencii, jasné, nadrviť sa vzorec dokáže každý, ale pochopiť, to je už trošku iné. Ja síce nechodím na medicínu, ale oveľa lepšie sa ti učí s niekým, kto danú tému ovláda a naučí ťa aj niečo navyše. Navyše ti vysvetlí, čo bude vyučujúci od teba na výške čakať, požičia ti skriptá, materiály. Ja študujem v Blave (nie síce medicínu) a na našej škole každý kope sám za seba. V ročníku mám asi 3 fajn kamošky a študenti z vyššieho ročníka sa na nás dívajú ako na debilov.

lesslie

tak ja chodim do Ba na medicinu, a nestretla som sa, ze by sme nedrzali spolu....tiez mam e superrocnik a co sa tyka doucovania, takak si aspon trochu inteligentna tak ziadne nepotrebujes...a je jedno v ktorom meste chodis do skoly, ide o pristup k uceniu a k ludom...

babenka1

Martin je na Slovensku skutočne najlepšia, berú tam menej študentov a tí majú medzi sebou oveľa lepšie vzťahy ako v Blave alebo Košiciach. Sesternica chodila do Martina a tam bolo úplne bežné, že starší študenti organizovali doučovania (zadarmo!!!) pre mladších študentov, vysvetľovali im náročné chemické reakcie, anatómiu, pomáhali s labákmi. Martinskí medici držia strašne spolu.

zuzic

ja poznam lekarov naozaj uzasnych aj vedomostne aj prakticky aj pristupovo, a dozvedela som sa nedavno ze studovali v martine. takze si nemyslim ze je tam zla uroven...

HAha

Cellule: Tak samozrejme,ked tam nastupujes,je to ta naj fakulta....no,nechcem podcenovat,ked chces byt dobry,tak budes a je jedno,kde studujes-ale Martin-tazsie sa dostat(bez ulatku),ale ked sa tam dostanes,je pravda,ze nevyhadzuju a o tom je potom aj ta uroven... no nic,studujem medicinu uplne v inom state a poviem len tolko,zial bohu,koli mojim nervom,co si doslova ods..na tej fakulte a revem,ked spoluziacka 4 karka nema problem v Martine,ale na druhej strane chvala Bohu,ze som tam kde som,ak dostudujem a budem mat vedomosti,ktore budu stat za tie roky...

cellula

podľa mňa je najlepšia Jesseniova LF v Martine..počula som o nej samé dobré veci-menej študentov,tým pádom menej vyhadzujú.Veľa známych mi vravelo,že tam je to najlepšie.8.septembra tam nastupujem aj ja do prvého ročníka,takže keď sa potvrdí,čo som počula,určite napíšem svoje skúsenosti :)

Zmatok:D...medicína sa študuje 6 rokov a potom sa ešte robia atestácie.Aby si napr.mohol slúžiť sám/tz.-keď je vážnejší prípad a treba operovať,nemusia volať skúsenejšieho lekára/treba atestáciu druhého stupňa,len neviem,ako dlho to trvá.-hádam som to napísala správne/ja len podľa toho,že známy je lekár a tak to u nich v nemocnici chodí/

Zmatok:D

Ahojte, chcela by som sa opytat ako dlho sa studuje medicina? A potom ked pojdem studovat blizsie tie odbory tak to sa studuje kolko rokov?

Vdaka za odpovede