Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
lleilla
ja by som chcela tiež pracovať na slovensku, ale keď som bola na stáži v Čechách a videla zariadenie nemocnice a tiež zistila aké majú platy tak rozmýšľam nad tým či neísť pracovať do čiech lebo do nemecka či rakúska sa bojím lebo neovládam dobre jazyk... no ale na to mám ešte čas pretože na druhý rok končím ošetro a chcem znova skúsiť skúšky na medinu, ale už asi naposledy
lleila ano vsimla som si ze voci tejto fakulte mas istu zaujatost...ale s tou zatvorkou suhlasim...
lleilla, poctivec ako ty sa tak často nevidí. Fajn vedieť, že takí ešte existujú. No budeš mať šťastie, ak tak kamsi dostaneš, na poctivcov sa lepí smola.
neviem,ci niekto z vas zmeni moj nazor na LF v Martine-ale aby som nebola az tak nespravodliva,suhlasim,ohladom prijmacich skusok,su narocne,ale ak sa nadrvite biologiu a chemiu z gympla,da sa to-aspon mne to stacilo na 7 miesto v poradi,ale to som teda poctivo sedela na zadku rok a cielene sa ucila na prijmacky,hold niekomu staci,ze ma niekoho "vyvoleneho" za chrbtom a 3 z milosti z bioly na gympli tiez nie je problem v prijati na tuto fakultu-ale to funguje asi vsade...(a priznavam,mam osobne zatrpknutie na tuto fakultu,takze sa ospravedlnujem vsetkym poctivym studentom na LF a samozrejme,ked chces byt dobry Mudr. je jedno,aku fakultu skoncis,len treba na sebe pracovat a ja povazujem aj to ciste svedomie a ludsky pristup za dolezity )
hlavne si dobre rozmyslite, ci sa vam chce 1 hodin denne vysedavat na zadku a tlacit do hlavy.. nie je to tak vzdy, ale take skuskove v druhaku je zaberak.
lleilla
ako píše zuzic na základe kvality podľa prieskumu MT skončil na prvom mieste z LF na slovensku a tiež sa tam robí tzv. sito už pri skúškach dostanú sa tam len tí čo majú vedomosti a vyhadzujú vraj minimálne