Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

zuzic

matus prosim ta velmi pekne nemohol by si dat aj mne ten kontakt? o nejaky ten rocik by som sa chcela hlasit...
vsetkym buducim medikom tu drzim palceky, budem na vas mysliet:)

Matus111491

kanada

Dakujem :)No chodim na kurz SIV a tam nam ich poskytli. Inak sa daju kupit priamo vo fakultnom obchode. Ak tam nemas pristup, tak ti mozem dat mail na jedno dievca, co ich posle na DVDcku v elektronickej podobe ;)

jajkafr

kanada
kúpiš to na fakulte kde na ktorú chceš ísť študovať viac sa dozvieš určite na nete na stránke danej fakulty a navyše s pozvánkou na prijímačky chodí z niektorých fakúlt aj objednávka na tie knihy, ale je lepšie keď ich máš čím skôr

kanada

Matus 111491? prosim kde si kupil knihu s testovymi otazkami na pripravu na medicinu na fakulte lekarskej v Bratislave? dakujem za odpoved a drzim palce!

jajkafr

matus
držím palčeky ... stačia ti len tie otázky z tých kníh nič viac tam není... kamoška sa učila do KE len z tých kníh a spravila a teraz študuje medinu v KE ...

Matus111491

Ahojte, ja sa tiez uz pomalicky pripravujem na prijimacky :) Mam knihy s testovymi otazkami z BA aj z chemie a z bioly. Chcem sa len spytat, ze ci na prijimackach v BA budu tie otazky vybrane z tych 3000 z tych knih... Proste, ze ci tam nemozem dostat nejaku, co v tych knihach s otazkami nie je... Chodim na doucovanie SIV a skutocne su to len vyhodene peniaze, ale je to teoreticke, takze ma to dobre pripravi na maturitu aspon :D Sice pochybujem, ze ma na medicinu vezmu, ale skusit to chcem...

zuzic

mno kanada recept nepoznam:) zeby stastie?:) ale nie naozaj neviem ako on vlastne stavil len na nahodu, ale nesuhlasim zase s tym ze stavit na jednu kartu. je dobre sa doucovat ak je to teda mozne, v martine nikoho nepoznam kedze ja som z nr, ale o par rokov by som tiez rada isla na medinu do martina tak tiez zhanam niekoho na doucku ale z nr:) no ale snaz sa, nestresuj a uvidis zvladnes to. pekne sa nejak doucuj, zhanaj kontakty nenalet hned na prveho doucovatela, a tiez si kup nejaky material a tak...a hlavne si ver keby to hned nevyslo teraz skusis o rok a uvidis raz z teba bude lekarka. urcite tomu verim takze len sa snaz a pekne sa uc pani doktorka:)

kanada

zatial Vam vsetkym dakujem ak by ste mi vedeli poradit nejakeho dobreho doucovatela z chemie z Martina budem velmi stasta aj ked som na gymku zda sa mi to malo..
zuzic :dakuujem ti
a fakt sa tem tvoj kamos neucil moc dobre ako to teda zvladol nepoznas recept?ja som dvojkarka ale snaha sa niekedy ani moc neceni ze? vdaka

jajkafr

kanada
pred rokom som bola na prijímačkách v martine aj v prahe na karlovke učila som sa z kníh zmaturuj z chémie, biológie, fyziky nepomohlo mi to je tam napísané strašne málo :( momentálne študujem ošetrovateľstvo, ale na druhý rok keď budem končiť Bc. chcem skúsiť znovu medinu... učiť sa treba z gymnáziálnych kníh chémia, biológia všetky 4 roky... doučovanie ktoré ponúka SIV je o ničom zbytočne vyhodené peniaze... keď si zoberieš knihy z gympla a postupne sa začneš pomaličky učiť do skúšok to zvládneš... martin nevydáva knihu s otázkami, ale k pozvánke na skúšky ti pošle sylaby je tam zahrnuté asi celé gymnáziálne učivo... je dobre keď sa naučíš periodickú sústavu prvkou na spamäť vyskytujú sa tam aj otázky typu ktorý z prvkov nepatrí k vzácnym plynom... v martine je len jedna správna odpoveď zo 4 možností otázky sú dosť ťažké, ale z môjho pohľadu si myslím, že keby som vtedy mala gymnáziálne knihy tak teraz študujem už druhý rok na medine... ale možno to malo byť tak ako to je takže nesťažujem sa veľmi veď šancu ešte mám :)