Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

lenuliatko

moj celkovy nazro na 8 gymnazium-hovadina.pokazi to dietatu detstvo.ja som to videla v skole ako tam tie deti sa ucia a je toho vela privela.a maju take predmety ktore im tak skoro netreba.
ale ak chodis na 8-rocne gymoko aj ty mozes ist na medinu.ved priprava je rovnaka len si tam dlhsie ako tí co na 4 rocnom.vsetci co chcu mozu ist na medinu

orgi

Na gymnaziach sa moc neucia latinske nazvy na biologii a na chemii uz vobec nie. V poslednych rocnikoch sa da na niektorych skolach zvolit ako volitelny predmet latincina, ale vobec to nie je potrebne, pretoze na medicine je v prvom rocniku hned v prvom semestri latincina. Na gymploch aj tak nepripravia ludi na pozadovanu uroven latinciny, kedze v prvaku na medine sa ide od zaciatku a len veci ktore treba na medicinu.

Co sa tyka doucovani na prijimacky, Slovensky institut vzdelavania je vrcholne nekvalitny, sama som tam chodila a bolo mi to uplne na nic, iba zbytocne vyhodene peniaze do kanala. Tento rok zacala LF UK robit svoje vlastne kurzy, kde ucia profesori a docenti priamo zo skoly.Myslim, ze to sa oplati najviac.

lililili

cawik,lenuliatko. a myslis,ze je whodne aj osemrocne gymnazium? myslim,ze tie posledne 4 rocniky su take iste ako na normalnom gymnaziu. moje ma zameranie na cudzie jazyky.

lenuliatko

mila eliska.tak najprv mas moj obdiv zato ze tak mlada holka vie co chce robit.niektori maturanti vtom este nemaju jasno.
no takze maturita z anglictiny slovenciny bologie a chemie ti uuplne staci.to je najlepsia ale aj najtazsia konbinacia.urcite chod na gymnazium.no a dalej prijimacky na vysoku skolu mediciny je z bioly a chemie.ked budes maturantka prihlas sa na doucovanie t tychto predmetov.bud v skupine na nejake unoverzite alebo aj sukromne pripravia ta perfektne na tieto prijimacky na medinu.no ale nezatazuj sa tymto este teraz.podla toho ako teraz menia urovne maturity a vsetky tie veci okolo toho zmeni sa este vela veci.takze sa tym este nezatazuj.nic latinske sa neuc moja.nechaj to na skolu.na gymnaziu z bioly a chemie budes mat tolko nazvov aj v latincine ze ti pukne hlava.hlavne sa pripravuj na prijimacky na gymnzaium :) drzim palusky