Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

katka_

Nie preboha kvoli nemu :)) Ja sa na medicinu chystam isť od vtedy ako som nastupila na gymnazium a ako som si prezerala stranku LFUK tak som tam nahodou videla jeho meno. Tak som si pomyslela, že ak by ma mal on skušať, tak by som sa aj hambila. Aj som rada, že to nie je on :))

jok

Plastovy chirurg... a co vam hovori Hypokratesova prisaha? To predsa nieje lekar, zato predssa nepojdem studovat medicinu...
Je to len robenie penazi a ziadne ozdravovanie... to ma predsa robit lekar...alebo?

nett

Ak myslíš toho plastického chirurga, tak to nie je ten istý, čo učí na LFUK. Hm a to kvôli nemu chceš študovať medinu? Akože inšpirácia a tak?

katka_

Chodite, alebo chodili ste niekto na LFUK v BA? Aký je tam profesor na fyziologii? Dobrý, taký starší okolo 70 rokov, alebo mladší? Potrebujem to vedieť, lebo o rok končím gymnazium a chcela by som isť na medicínu a ten doktor sa mi zda, že ma operoval. :))

sob rudolf

Štúdium medicíny je rovnaký odpis ako prakticky každé štúdium v našej drahej národnosociálnej republike. Vládne protekcia, nezáujem, ťaháky a učenie na poslednú chvíľu a iné vynálezy vedomostnej logistiky. Skrátka, po väčšinu času je tó úplne v háji, lebo: 1. študenti sú stále rovnakí, 2. profesori sú stále rovnako zle platení a znechutení tým, ako málo študentov to študovanie baví 3. ak sa aj nájde malé percento študentov, ktorých to baví, málokedy natrafia na profesora, ktorý im to uverí 4. časo-priestorovo-hmotné vybavenie väčšiny VŠ v SR je asi taký úbohý ako bol pred 30 rokmi, úplatky jednoducho nikdy neprúdili na tie správne miesta, 5. ďalšie dôvody sú podobne alarmujúce a rovnako zrejmé ako horenapísané, len sa tomu treba prizrieť jasným okom a povedať si, čo človek od života chce a kde by to asi tak dostal pri námahe, ktorú hodlá vynaložiť. Efekt bude aj tak dosť iný.

orgi

Tak moja draha, na prijimacky ti treba asi tak 5 latinskych nazvov, ktore sa bezne inteligentny clovek nauci za 5 minut a na skole je potom latina jeden semester a vacsinou ti co cavovali, ze mali na strednej latinu aj tak prd vedeli, lebo na medine treba trosku inu latinu, aka sa uci na strednej.

danuska123

orgi pobavila som sa :D ye naco latinske nazvy:D no naco asi:) ja som tiez 4 rocne gymko a bezne sme sa ucili povinne latinske nazvy aj zvierat aj raslin aj vsetky svaly, kosti atd:)a naco?no predsa na maturitu a na prijimacky na medinu:)lanuliatko mala pravdu.