Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

ja:)

ahojte. chcela by som sa opytat- je do ciech potrebne na prijatie na medicinu maturovat z fyziky? alebo staci iba chemia a biologia? prosim vas, ti, co tam studujete, maturovali ste aj z fyziky? zvolili ste si ju ako volitelny predmet? alebo? lebo neviem, ci mi je fyzika tam potrebna, alebo sa skor zamerat na chemiu a biologiu.dakujem.

kanada

medickeBA :dakujem velmi pekne za radu, kupila som si otazky z Bratislavy od jednej kocky rok vydania 2006 prosim co myslis lisia sa od tychto vydanych v roku 2010?
prajem vela uspechov :-)KANADA

medičkaBA

No. Do Btratislavy to vôbec nie je zložité. Zájdeš na fakultu a kúpiš si knihy s otázkami(alebo od niekoho, kto sa ich chce zbaviť) a jednoducho sa tie otázky naučíš..dokopy je to 1500 otázok chémia 1500 otázok biológia, ak si šikovný/á, tak to po mature stíhaš, dovtedy si s tým veľmi hlavu lámať nemusíš (pokiaľ z oboch predmetov maturuješ a vcelku ich ovládaš). Avšak bez prejdenia si tých otázok je šanca, že ťa tam vezmú v podstate minimálna, pretože sú dosť špecifické.. No a Martinská fakulta ti nejaký čas (pár týždňov) pred prijímačkami pošle sylaby, kde máš jednak vzorové otázky z niektorých okruhov, zoznam okruhov, ale hlavne je tam uvedené, z akých kníh sa máš na prijímačky učiť..pravdepodobne to budú normálne stredoškolské učebnice, ktoré používa väčšina gymnázii.. To si prejdeš, aby si v tom mal kompletný prehľad a s prijímačkami nebudeš mať problém..Ale vždy je lepšie sústrediť sa hlavne na JEDNU školu, pretože čím viac škôl, tým viac špecifických požiadaviek od každej, a tým menej času na naučenie sa všetkého.. A na všetky školy aj tak nepôjdeš, čiže je logické, že ak sa zameráš na jednu školu (príp. dve, pre istotu) a budeš tomu venovať adekvátny čas a úsilie a budeš si dôverovať, tak to máš vyhraté...

kanada

medicka prosim ako si sa pripravovala na skusky ja som 3 rocnik gymnazium a velmi tuzim dostat sa do martina, alebo bratislybva..vdaka

lleilla

v piatok som bola kuk na lumbalke,robili ju jednemu panovi doktorovi-anesteziologovi a povedal mi len jedno,nech utekam od mediciny,kym mozem-ale uz je asi dost neskoro pre mna-a netrap sa,bude aj horsie,to je ako so vsetkym,raz je dobre,inokedy horsie,a aj tie depky k tomu patria,ale slniecko kazde rano vychadza,len nie vzdy tam,kde sa nachadzame prave my...

jajkafr

medička
nebuď znechutená a nehádž flintu do žita ako sa vraví... tiež som študentka vysokej školy študujem ošetrovateľstvo pretože medina mi nevyšla :( spolužiačky vždy zisťujú aký je ktorý profesor pri skúške aká je jeho skúška atď. ... som druháčka a zistila som, že to aký je ktorý profesor je najlepšie zisťovať buď od ľudí, ktorý prešli v pohode alebo nezisťovať vôbec... napr. u nás sa rozprávalo, že jeden Doc. vyhodil skoro polovičku, ďalšia Dr. že vyhodila študentku aj keď bola naučená úplne celú knihu od A po Z.... tak ti poviem všetky tieto skúšky u tých profákov som prešla aj ja pri mojom štýle učenia že si všetko prečítam a viem som dostala A dokonca zo skúšky o ktorej povedala jedna študentka že vedela celú knihu naspamäť a nespravila ja som dostala A ako jedina z ročníka a to som sa učila deň vopred pretože keď človek zapol trošku mozgové závity a počúval na prednáškach viac netrebalo... takže riaď sa vlastným rozumom nepočúvaj iných a povedz si, že ak to zvládli iný tak to zvládneš aj ty... nerob si zbytočné stresy dopredu

medičkaBA

Zdravím! Ja študujem prvý ročník v Blave a pred nejakými tými dvoma rokmi som bola tiež presvedčená, že chcem ísť na medinu, že keď chcem, tak to predsa dáko zvládnem.. Realita je však taká, že už prvý semester na LFUK ma znechutil natoľko, že začínam pochybovať o tom, či chcem byť doktorka.. A to sa tu poriadne ešte nič nezačalo diať.. Všetko to ťažké by malo prísť až v druhom a vyšších ročníkoch.. Ide hlavne o prístup celého okolia, či už spolužiakov alebo vyučujúcich, skúšky som síce porobila na áčka, no to, čo sa dozvedám o skúškach vo vyšších ročníkoch mi len spôsobuje depresie.. Viem.. Keď človek niečo naozaj CHCE, mal by sa toho držať a ísť si za tým a nehľadieť na prekážky.. no v takej dusnej atmosfére, ako tu vládne nie je jednoduché sa sústrediť len na ten jediný cieľ.. Ale nechcem odrádzať úplne, možno keď sem prídete, budete mať šťastie na lepších ľudí, lepšie podmienky..

jajkafr

jana
rada by som chodila do Martina ale nezrobila som prijímačky študovala som na strednej zdravotníckej škole čiže to čo sme sa tam učili mi nestačilo na to, aby som spravila prijímačky teraz študujem ošetro, ale po skončení štúdia chcem skúsiť znova prijímačky na medinu... inak čo-to o prijímačkách sa dozvieš aj na stránke školy