Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
sadra ja risim presne to iste......vzdy som tuzila po medicine, ked doslo na lamanie chleba, vybrala som sa inou cestou, ale medicina ma strasne laka...rozmyslam ci ist na medicinu, ked skoncim tuto vysku, len sa bojim, ze budem len priemernym lekarom, ktory si ale splni sen, alebo vynikajuca v tomto obore co mam teraz, ale stale budem snivat nad medicinou....neviem sa stale rozhodnut
sadra..ja osobne si mylsim..ze ked chces...nikdy nie je neskoro...
a ved ty si este mladucka:)
taká trošku otázka od veci :) kto každý sa chystá o rok na príjmačky do Martina? ;)
Keď máš trocha sebaúcty, choď študovať do Olomouca alebo Brna, Košice sú trápne.
delphia
s externým štúdiom to je trošku inač vraj ten poplatok to vyberajú, vyberajú ako nejaký dar pre školu či čo, ale toto som len počula vravel mi to spolužiak
lebo ja to pocujem 1.x
a keby to tak bolo, tak by externe studia neboli spoplatnene. lebo dla toho co pises, tak je to jedno ci je to denne ci externe. co obcan, to jedna VS zdarma :))
delphia
mám spolužiaka, ktorý začal študovať ako 24 ročný tuším a zisťoval si to