Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

Bonetti

Ahojte, chcela by som sa spytat, ty co ste sa dostali na medicinu, mali ste nejake doucko? A ake? Lebo organizuju aj lekarska fakulta v Kosiciach ale aj Slovensky institut vzdelavania a ja neviem ktore je lepsie. Mohli by ste my prosim poradit.
Vopred dakujem

Escapar

Ahoj, je dobre, ze mas za ciel byt lekarom, podla mna najlepsie povolanie, resp. poslanie cloveka. Avsak este ber sam seba s rezervou, ides len na strednu skolu, pre profesiu lekara potrebne predmety : biologia, fyzika, chemia. Ides na gymnazium, teda najnarocnejsi typ strednej skoly, z prirodovednych predmetov to tam neni sranda. Myslim, ze mas este cas si vsetko premysliet. Uz aj teraz uvazujes o farmacii, keby si tak silno presvedceny, tak mas 100 % jasno, ze medicina, o farmacii by nebolo ani reci. Daj vsetkemu cas.

majka1111

Avo vtedy budeš zdravotna sestra. Lebo ak niekto študuje na strednej zdravotnej tak sestra nebude iba zdrav. asistent. potom musi isť na VŚ ošetrovatelstvo a potom bude zdravtona sestra.

avo

preavo ,vdaka, a chcem sa spytat : ked vystudujete medicinu ste lekar ked farmakologiu tak ste farmaceut ale ked vystudujete osetrovnictvo alebo zdravotnicke fykulzy co budete robit je to to iste ako medina_?

preavo

avo,tak si zriad diskusnu temu,kde je nieco o farmacii a pis tam. v martine nie je ziadna farmacia. je to jesseniova lekarska fakulta, cize logicky tam farmacia nie je....farmaciu mozes studovat v bratislave alebo kosiciach. a lekar nemusi len operovat alebo pozerat na nieco velmi neprijemne...nemusis byt hned kozny, traumatolog a pod. mozes byt psychiater, pediater, ocny, hematolog,mozes ucit a prednasat, robit vyskum ...vela moznosti.

avo

cuuuuuuuuuuuus ludia , tu zase avo , mam taky napad z medicinskeho hladiska ste mi pomohly dost tak zmenme forum z studium mediciny na studium farmacie hlavne otazky mate podomnou Dik

avocuus

cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus, tu este raz avo: moje dve otazky zneju:
1.je v martine farmaceuticka fakulta?
2.kde je naj farmaceutika-?dik mozno este napisem:)

avo

soory, vies ja ked nieco aj na socialny sietach pisem tak u mna je rozhodujuci cas ale nie pravipis, ale ze si to ty budem sa snazit a ak napisem ze som mal vzdy same 1 to znamena ze aj logicky zo sloviny(nemam naj ucitelku tak sa necuduj)a este sa chcem spytat: no ako som uverejnil :ci keby sa mi nieco hnusilo a mal by som sa toho dotknut(ako lekar) : podla mna by sa mi to hnusit nemalo(ako lekarovi), alebo vcera som rozmyslal ci by som niekoho dokazal operovat -prisiel som na to ze asi hej alee ze by som sa nato niejeko tesil, no myslim ze by ma praca lekara bavila a preto rozmysalm ci mam ist na medinu alebo ist skor na farmaciu( aj ked si poviete ze joj aky mlady , ale sestru mam v 3. rocniku na gympli a hovori ze us od nich chceli v prvom rocniku kde chcu ist na vysoku( ja idem do deviatky)a preto sa uz rozhodujem , ved aj sestra vravi ze zs sa mam a strasne chcem aby ma zobrali na gympel

avo

cus,ludia ja idem mat 15 rokou a idem do 9-teho rocnika v kozdom rocniku som mal same jednotky ,a na strednu chcem ist na vseobecne gymnazium a keby sa vsetko vydarili chcel by som ist na medinu ale roumislam keby mal niekto napr. po celom tele vredy ci by sa mi to nehnusilo (myslim si ze bi sa to lekarovy hnusit nemalo)a preto rozmyslam aj nad farmaceutokou