Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

jajkafr

Lucia
každý občan slovenskej republiky má nárok na jedno bezplatné vysokoškolské štúdium... čiže ak si nikdy neštudovala na vysokej škole budeš študovať štandardne čo je na medine 6 rokov nebudeš si platiť štúdium... nevýhodou u teba bude však to, že ti už neplatia zľavy na cestovné pretože tie platia iba pre študentov dennej formy štúdia do 26 rokov, ale za štúdium si platiť nebudeš... držím palčeky :)

Lucia2

Ja mam 28 rokov to by som si musela cele štúdium už platiť? Zo strednej som išla hneď pracovať a teraz som sa rozhodla že si dám prihlášku na LFUK. Ak by ma zobrali tak super len neviem ako to budem mať či si budem musieť štúdium platiť ak štát to platí iba do 26 rokov :-(

dračí zub

Laco24: Ďakujem, asi nie je nebezpečný pre systém. Letmo som prebehol stránku. Natural ryžu som jedol, je fakt hnusná :-)

Laco24

no on rakovinu nelieči

pozri sa na www.akv.sk (dúfam že ten link zverejnia), tam si toho prečítaš viac... takmer všetko čo tam nájdeš písal on

dračí zub

Laco24: Ďakujem za informáciu. Viem len o pár doktoroch ktorým súdne zakázali liečiť rakovinu s vyhrážkou vezenia. Môžeš mi dať viac informácií o Bukovskom?

Laco24

napríklad Bukovský je tiež MUDr. a pomáha ľuďom v jeho ambulancii klinickej liečby naozaj zaujmavo a je dokonca aj známy širokej verejnosti... dá sa to aj tu len treba asi treba vedieť ako :-)

dračí zub

Laco24: Ľuďom môžeš pomáhať na západe. Na Slovensku by ťa zavreli. Na Slovensku sa po vyštudovaní staneš zločincom. Živiť sa dá aj inak ako s doktorským titulom.