Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
ak chcete ísť do KE stačí sa vám učiť z testov, ktoré vydávajú a ak chcete ísť do MT učte sa z gymnáziálnych kníh + chémia a biola v kocke
Jaja18 zacinas uz s pripravou na prijimacky?? ja som tiez uz povytahovala nejake knihy ze zacnem opakovat, rozhodujem ci martin alebo blava ale ke su strasne daleko.
jajka natolko ruzove okuliare nemam :D, uz mi stihli spadnut, a myslim, ze pokial niekto medicinu studuje len kvoli peniazom, tak len tazko z neho bude dobry lekar, lebo peniaze ako miotivacia nie su vyhra, nemaju az take peniaze na to kolko sa nadru na skole, a potom s ludmi....tak 6 rokov je dost casu, ked zvazim, ze by som mala rada aj deti....takze uvidim, ale bude to tazke rozhodovanie u mna, lebo chtic je silny a nie su to zrovna peniaze...
luciferka - tak dokonci si skolu a ked budes mat 2 vysoke stratis tým iba dalsich 6 rokov ale myslím si ze medicína to je luxus. Ked mas vlastu ordinaciu nikto ti nerozkazuje co mas robit, mas vyborny plat ako doktorka. Ja sa len bojim ci sa tam dostanem... ale velmi chcem. asi by bolo na case sa uz zacat viac venovat tej BIO a CHE
janka, ja studujem specialnu pedagogiku, pracujem s ludmi s postihnutim, naplna ma to,ale len ciastocne, tesim sa az skoncim skolu, a budem pracovat v tejto oblasti, ale stale ma ta skola nenaplna dostatocne, tak neviem co mam spravit...mam este rok na rozmyslenie...
ja ma 27 a tiež rozmýšlam žeby som šla na medicinu a to už 7 rokov pracujem aj sa bojim či sa znova dostanem do toho študentskeho života
luciferka - a kde študuješ? ja tiež zvažujem medicínu ale potrebovala by som ešte dáku inú VŠ a žiadna ma nenapadá.