Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

alicia33

ahoj Laco,
moj mail je yorry13@azet.sk
dakujem velmi pekne, snad sa tam za 2 roky stretneme :D
aaale co je to za rozvrh :D piatok volno to je pekne ale o pol deviatej vecer nechytis spoje domov vsak:D

akna0505

jaaj AVO-ja mam 60-tku na krku...a ten Tvoj pravopis ma zarazil,ze si vraj mal same jednotky-brrrrrrrr.Vo svojej praxi/pracujem 40 rokov v zdravotnictve/ som sa u lekara s takym pravopisom nestretla..

Laco24

mám to naskenované :-) tak ak mi dáš mail tak ti to pošlem...

dnes som zistil že už na konci mesiaca budem písať prvý test :-D v piatky sa neučí a vo štvrtok mi končia cvičenia z biofyziky o pol deviatej večer :-D

alicia33

ahoj Laco,
ozaj mas? dakujem dakujem a mas to v pc forme?? alebo postou?
viem ze tam maju novo vybudovane labaky tak preto ma to laka prave tam :)
tak ked tam budes napis ako sa studuje :)

Laco24

ja tam budem teraz prvák :-) mám testové otázky aké bývajú na skúškach, mohol by som ti to poslať... vyučovanie prebieha v novo vybudovanom kampuse- to je taký veťký komplex kde sa bojím že zablúdim :-D viac by som ti mohol povedať tak o týžden ked tam už budem :-D

alicia33

ahojte ludia... som tretiacka na gymku a rada by som isla na medinu do brna..zial seminar nam neotvorili tak sa doucam doma a obcas zajdem za doucovatelom..chcela by som vediet vsetko o masarykovej univerzite v brne..ktori tam studuju,studovali, nejake info navrhy napady...vsetky informacie su cenne :)dakujem

Katka126

Ahojte :-)
Tak aj ja sa pripájam k Vám :-) Mám tiež len 14 rokov, a som prváčka na gymnáziu, uvažujem o štúdiu medicíny. Veľa ľudí vraví, že medicína je veľmi náročná. O tom samozrejme nepochybujem a plne si uvedomujem poslanie lekára, keďže ide o ľudský život. V škole mám najradšej chémiu a biológiu. Hlavne biológia ma veľmi baví. Rodičia ma tiež podporujú v štúdiu medicíny, ako môj cieľ. Taktiež veľmi rada pomáham ľuďom a robí ma to šťastnou. Ale takisto aj mnohí hovoria, že pri štúdiu na medicíne sa o voľnom čase nedá skoro vôbec hovoriť. Áno mám rada učenie, ale zase ak by som celý deň nad knižkami mala sedieť do 3 rána a každý deň robiť to isté, neviem ako by to bolo. Chcem sa opýtať medika, alebo medičky na skúsenosti aké ma on/ona :-) Či sa dá nájsť voľný čas, aké sú prijímacie skúšky, čo sa týka latinčiny a samotného štúdia. Ďakujem všetkým vopred čo sa ozvú :-) mSFV(petkova.katka@gmail.com)

zuzic

doucovania su dobra vec, pokial napr. nechapes latke a na klasickom vyucovani mas blbeho profa od kt. to nepochopis. vtedy na doucovani ak mas dobreho doucovatela ti to vysvetlia a pochopis. len musis si dobre rozmysliet koho oslovis...

prebonetti

siv nie je dobre, to su zbytocne vyhodene peniaze, to viem od tych ,kt.tam chodili. ja osobne som nebola na ziadnom doucovani, ucila som sa normalne od septembra z podkladov na prijimacky a dostala som sa....cize ani tie kosice nie su bohvieco...vies, vsetko sa i tak musis naucit sama, oni ti to nenaleju do hlavy....daju vam naucit sa povedzme 500 otazok do dalsieho stretnutia a potom z toho robite test