Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.
Studium medicíny
hrozne dobrý nápad:D...ďakujem...a keď sa vrátiš zo školy tak napíš pocity čo a jak:D...držím palce.
tak to spravím takto :-D
www.sendspace.com odtiaľ si to môžte všetci stiahnuť
Mne zatiaľ tiež nič neprišlo, tak keby si bol taký dobrý:D...kaktusx@centrum.sk
Ďakujem vopred.
Laco24 poslal by si to prosim ta aj mne? dakujem krasne :) veronicca.borovjakova@gmail.com
takto... s češtinou nieje problém, všetky práce môžem písať v slovenčine a to učenie dáko zvládnem :-D
tak ja zas k tej špičke podľa mňa nepatrím :-D ako nemal som zlé známky, to musím priznať ale biola ma bavila, chémiu chápem ale vôbec som nevedel triviálne názvy a fyziku som si pozrel z tých testov čo som vám posielal
takto... s češtinou nieje problém, všetky práce môžem písať v slovenčine a to učenie dáko zvládnem :-D
tak ja zas k tej špičke podľa mňa nepatrím :-D ako nemal som zlé známky, to musím priznať ale biola ma bavila, chémiu chápem ale vôbec som nevedel triviálne názvy a fyziku som si pozrel z tých testov čo som vám posielal
Dakujem za otazky.
Nech sa ti v Brne dari :)
a čo čeština?...nemyslíš že to bude problém?...predsa len je to dosť rozdiel učiť sa a vedieť všetko v inom jazyku - aj keď podobnom. A ešte niečo...počul som že do Brna sa dostane fakt len špička...bol si teda na strednej naozaj ten typ ktorý len sedel a drvil kvôli čistým jednotkám?...alebo si mal v paži nepodstatné predmety a vyskytla sa aj horšia známka?:D
polovicu času som len tak sedel a nudil sa :-D
sita sa zatiaľ nebojím, ak sa mi to bude zdať až moc ťažké tak prestúpim na odbor nutričný terapeut... teda dúfam že sa to bude dať :-D