Studium medicíny

Príspevok v téme: Studium medicíny
eliška321

Mám síce len 14 rokov, no už veľmi dobre viem čo by som chcela robiť. Určite len medicínu, pretože v iných profesiách nevidím veľmi zmysel. Po prvé medicína je velmi humánne zamastnanie a vyžaduje si chuť pomáhať ľudom a ja ľudom veľmi rada pomáham, potom som i ja šťastná. Po druhé fascinuje ma ľudské telo, orgány, procesy v ňom, ale aj choroby a ich liečba. Najprv som uvažovala len o kardiochirurgii, no usúdila som že je to dosť náročné. Teraz uvažujem o neurologii, klasickej kardiologii. To je z odborov klasickej mediciny. Kedze ma velmi fascinuje srdce ako orgán a aj celý obehový systém a tiež mozog, bude sa mi veľmi zle rozhodovať. Ale ešte uvažujem o klinickej psychologii alebo fyzioterapeutke (masáže, rehabilitácia, aleternatívna medicína) a vôbec sa však neviem rozhodnúť ale uvedomujem si že je to len na mne. Viem že z rozhodovaním aký presne odbor chcem robiť mám ešte čas, lebo viem že najprv sa musí študovať všeobecná medicína a až potom sa tie odbory bližšie určujú. Teda aspoň myslím. Chcem sa však spýtať na viacero vecí: stačí mi matura z chemie, biologie, angličtiny a slovenčiny??? Kedy je najlepšie začať sa učiť latinčinu a je to potrebné??? Aké sú približne príjmačky na medicínu??? Ktorá škola je najlepšia???
Vopred dakujem za odpovede a prajem prijemný deň.

melon

Cau Laco, ako sa mas? Ake to tam je?
Napis vsetko, ked budes mat cas. :D

Ja si akurat idem objednavat testy, chcem to mat aj na papieri, nielen vo virtualnej podobe. :D

alicia33

ahoj Laco,
opat mam par otazok :)
1, ked si sa hlasil na medinu brali do uvahy len vysledky prijimaciek alebo aj znamky zo strednej + maturitu?Ake si mal znamky ty?
2, Robil si prijimacky aj ustne?ake to bolo?
Dik za odpovede ;)
Ako dopadla cesta do kampusu? :)A ako vyucujuci? snad mas dobrych partakov na izbe co ti nevyjedia celu chladnicku xD

Laco24

no tak ja zatiaľ napíšem prvé dojmy z koleje :-D vybral som si jednu takú čo je blízko centra a zároveň je tam len malý ruch a kúsok odtiaľto dosť veľký park s množstvom lavičiek kde sa bude určite dobre učiť :-) nevýhoda je že je to dosť daleko od kampusu kde prebieha výučba, zajtra si skúsim tú cestu. musím povedať že intrák je dibre vybavený, síce nemáme ako wecka na izbe ale je tu dosť úložného miesta a máme aj chladničku :-D

v pondelok napíšem dalšie zistenia :-D

pendulum

jaja obaly sa menia každý rok, no obsah ostáva...aspoň v BA...no neviem ako to bude tento rok...skús sa spýtať na fóre spolku medikov mesta košice.

Inač vážne nikto nevie či sa podklady v Brne menia pravidelne alebo ostávajú niekoľko rokov rovnaké tak ako v BA, a či sú otázky v nich zhodné s tými na prijímačkách?
A ešte jedna "drobnosť"...neviete ako to je so školným v česku?..viem že ich nová vláda o tom uvažovala no neviem ako sa rozhodla, poprípade od kedy to bude platné. A keby to zaviedli napr. o 2 roky, nechajú už študujúcich študentov doštudovať zadarmo alebo sa to bude týkať aj napr. štvrtákov ktorí dovtedy neplatili nič?

pendulum

No mňa zaujímali skôr tie do Brna...či sa menia pravidelne alebo nie...al do BA sa dúfam že meniť nebudú.